zondag 10 juli 2016

Maestra - L.S. Hilton

Titel: Maestra
Auteur: L.S. Hilton
Uitgeverij The House of Books
320 pagina's

Judith Rasleigh werkt als assistente bij het vermaarde veilinghuis British Pictures in Londen. Ze werkt hier als manusje van alles maar krijgt niet de verwachte waardering en loon voor haar arbeid. Wanneer Mercedes (Leanne) haar meeneemt naar een exclusief etablissement begint de pret. Hier is Lauren (Judith) de baas en botviert ze haar lusten. Judith blijft hard werken bij het veilinghuis totdat ze op een dag door problemen rond een kunstwerk de schuld in haar schoenen geschoven krijgt en ontslagen wordt.

Wanneer ze huilend aan James (‘haar suikeroompje’ uit de club) haar verhaal doet, neemt hij haar mee naar de Franse Rivièra en vanaf dan begint plan B. Door allerlei ‘suikerooms’ die ze verovert door haar aparte gedrag, volgt er een nieuw leven. Ons hoofdpersonage ontpopt zich ook van braaf, hardwerkend meisje tot een op seks beluste, pittige dame die kickt op macht en luxe. In het begin is er nog sprake van toeval, maar verder in het verhaal leren we de andere kant van Judith kennen.

De auteur vertelt dus niet enkel een verhaal over de kunstwereld maar zoomt in op andere thema’s. Hilton zet een harde tante neer die hoewel beestachtig ook interessant is. Ons hoofdpersonage onderwerpt mannen namelijk graag aan haar wil en op de feestjes is zij de baas.

Voor mij las dit boek wel eens als wat anders...een verademing om nu eens geen machoman tegen te komen als dader maar een onberekenbare vrouwelijke seksmachine. De seks, moorden en de geilheid worden onverbloemd beschreven maar de schrijfstijl van deze verteller raakt. Aan het einde van het verhaal ontdek je dat er een vervolg komt. Deze erotische thriller choqueert, degoutteert of raakt, maar onbewogen laat hij je niet! Met deze vlijmscherpe, geile zinnen is mijn nieuwsgierigheid gewekt naar het vervolg..

Kan deze dame ook dan een erotisch boek met diepgang en treffende taal neerzetten?
Boeiend om later te ontdekken en ook de verfilming is misschien interessant want hoe gaat de film eruitzien? Hoe toon je dit verhaal op een erotische, beeldende maar niet vulgaire manier?

Maestra, de titel geeft de toon van het verhaal weer en neemt je mee op reis in een wereld vol kunst, gruwelijke moorden en erotische dromen die werkelijkheid worden. Een thriller over seks maar vooral over macht.

Vier sterrenFany van Hemelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten