dinsdag 12 juli 2016

Levend aas – Katrien van Effelterre

Titel: Levend aas
Auteur: Katrien van Effelterre
Uitgeverij: The House of Books
293 pagina’s

Over de schrijfster:
Katrien Van Effelterre (1979) promoveerde na haar studie Germaanse taal- en letterkunde in 2006 met een onderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Omdat de afstotelijkheid van gevaar onweerstaanbaar bleek, verruilde ze later academische publicaties voor fictie. Na Vossenspoor is Levend aas haar tweede thriller.

Achterflap:
Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover het korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: ‘als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis...

In je dromen zal ik je blijven achtervolgen, en wanneer je je deur opendoet zal je nooit zeker weten dat ik het niet zal zijn die daar staat.

Wat ik van dit verhaal vind:
Als ik de cover van dit boek bekijk denk ik, mooi rustig, de felle letters Levend aas steken mooi af op de zwarte achtergrond. Toch ben ik benieuwd waarom die vrouw daar naakt zit.
Katrien van Effelterre is voor mij een onbekende schrijfster en nadat ik de achterflap heb gelezen word ik nieuwsgierig naar het verhaal.
Levend aas gaat over Patricia Rodiers, ze is werkzaam voor de federale gerechtelijke politie en wordt als lokaas ingezet in de jacht naar een seriemoordenaar.
De personages zijn goed uitgewerkt, er wordt niet alleen verteld over het werk van Patricia, maar ook over haar privéleven, iets wat ik altijd erg leuk vind in een thriller.
Ook lezen we vanuit het perspectief van de moordenaar, waar ik persoonlijk ook van houd, omdat ik benieuwd ben naar wat er in het hoofd van zo’n persoon omgaat. Ook hierin slaagt Katrien van Effelterre met vlag en wimpel. Het thema van deze thriller is erg actueel en geeft nog maar eens de gevaren weer van het online leven.

De schrijfstijl is erg prettig leesbaar en doordat de schrijfster twijfel zaait, blijf je doorlezen, omdat je wilt weten hoe de vork nu in de steel steekt.
Naar mate het verhaal vordert wordt de spanning opgeschroefd en weet de auteur nog een paar verrassingen uit de hoge hoed te toveren. Ik heb genoten van dit boek en hoop dat er nog een vervolg komt met Patricia en haar team.

Hij zou willen dat hij net zo gemakkelijk diep in haar ziel kon komen, om daar de weg te ontdekken die naar zijn doel leidt.

Met Levend aas laat Katrien van Effelterre zien, dat het online leven lang niet altijd pluis is: in elke hoek kan gevaar schuilen.

Waardering:
Plot 4
Schrijfstijl 4
Originaliteit 4
Psychologie 4
Leesplezier 4
Spanning 4

4 sterren voor Levend aas.

Heidi


Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten