donderdag 14 juli 2016

Ik zie, ik zie - Karen Sander

Titel: Ik zie, ik zie
Auteur: Karen Sander
Uitgeverij Manteau
Verschenen: mei 2016
354 pagina’s

Achterflap:
Een anonieme oproep brengt commissaris Georg Stadler naar een vreemde locatie: in een verlaten fabrieksgebouw treft hij een plas bloed aan naast een gebarsten spiegel en een scheermes. Op de muur heeft iemand een geheimzinnige boodschap achtergelaten. Het tafereel is zorgvuldig geënsceneerd en lijkt wel een filmset. Stadler betrekt Liz Montario, specialiste in het analyseren van boodschappen van moordenaars, bij de zaak. Nog voor ze enig spoor vinden, wordt Stadler echter zelf het brandpunt van het onderzoek.

Cover:
We zien een bebloed mes, het is vastgehecht en het is me tot nu toe onduidelijk waaraan het is vastgehecht. De cover is niet echt spectaculair. Maar bij het zien van de naam van de auteur weet ik dat het weer genieten wordt. Een verhaal met gruwelijke details.

Mijn mening:
Ik zie, ik zie is het derde boek van Karen Sander. We zien de vertrouwde personages Georg Stadler en Liz Montario terug in dit verhaal. Het is interessant om te lezen hoe de personages zich hebben ontwikkeld. Ik heb meer sympathie voor de personages en ook voor het team van Georg.
Wanneer Georg in problemen komt en verdacht wordt van moord is er ongeloof. Iedereen is verbijsterd, want dit is onmogelijk. In eerste instantie helpen ze hem, maar wanneer er duidelijke bewijzen zijn, raden ze hem aan om zich aan te geven. Als lezer word je vanaf het begin gelijk duidelijk wie Georg een hak wil zetten en hem er in wil luizen. Georg heeft echter geen idee wat er allemaal aan de hand is.Terwijl zijn team ook druk is met meerdere moordzaken is Georg gevlucht en gaat op onderzoek uit. Het wordt een kat en muisspel. Georg belandt in een emotionele achtbaan van jaloezie, angst, wraak en liefde. De persoon die het op Georg voorzien heeft wil maar één ding: dat Georg alles verliest. Niet alleen zijn baan, maar ook zijn goede naam en het respect van z’n collega’s en het vertrouwen van zijn vrienden. Kortom: het zal zijn verdiende loon zijn.

Het verhaal zit qua opbouw goed in elkaar. Er zit veel vaart in het boek en het heeft mijn aandacht. De hoofdstukken zijn op datum en tijd ingedeeld, je krijgt als lezer een goed beeld van het tijdsbestek waarin dit verhaal zich afspeelt. Regelmatig eindigt een hoofdstuk met een cliffhanger, daardoor blijf je maar doorlezen. Het verhaal is dan ook gelijk vanaf het begin meeslepend, maar vooral spannend en zenuwslopend. De boeken van Karen Sander zijn zeker een aanrader. Zodra je met deze auteur kennismaakt, wil je maar één ding en dat is al haar boeken lezen.

Plot 4
Schrijfstijl 4
Leesplezier 5
Originaliteit 4
Psychologie 4
Spanning 4

Ik geef Ik zie, ik zie 4 dikke sterren.Lydia


Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten