woensdag 13 juli 2016

De vakantiekoffer van Patricia Snel

Waar ga je heen op vakantie en waarom niet of waarom daarheen?

Mijn hele leven is een grote vakantie. Voornamelijk omdat ik de dingen doe die ik leuk vind, zoals schrijven en reizen. Een bestemming vooruit plannen zit niet in mijn aard. Ik zie wel. Het meisje zonder plan. Het enige is dat ik me nu weer officieel in Nederland heb gevestigd. Het kofferleven heb ik ingeruild voor een woonboot. Die wordt nu verbouwd. Heb ik straks mijn eigen schrijfpaleis. Wat een luxe. Het grappige is dat de boot in 1926 is gebouwd op een werf in Gouda en ik daar geboren ben. Als ik op het bootje zit ben ik op reis. In het schip huizen reisverhalen. Ik heb twee mappen met de historie ervan. Er zit een verhaal in de Gratia Deo. 

Welke boeken zou je willen gaan lezen?

Op dit moment lees ik Ilja Pfeiffer, Brieven uit Genua. Ik heb ook net La Superba gelezen. Erg om gelachen. Bijzonder goed geschreven, origineel en in zekere zin ook spannend. Wel grappig dat ik Ilja nog ken uit Leiden, toen we nog studeerden. Hij klassieke talen en ik Italiaans. We kwamen elkaar altijd tegen in het LAK en ik ben zelfs nog op zijn promotie geweest.

Welke raad je andere vakantiegangers aan?

Haha. Ik raad natuurlijk mijn eigen boek aan. De violiste. Daar ben ik trots op. Ik had een prachtige recensie in Trouw, stond ermee als tip in de Volkskrant, het is een spannend, origineel boek met verschillende vertelperspectieven en verhaallijnen die pas aan het einde bijeen komen. Wie Lena Miller heeft vermoord blijft tot de laatste pagina een vraag. Een spannend boek voor op het strand, vliegtuig of lekker op je eigen nachtkastje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten