donderdag 7 juli 2016

Eerste namen Manuscripta dit jaar bekend

De eerste namen voor de Boekenparade en Manuscripta zijn bekend. Naast openingsact Pepijn Lanen met Herman Koch en Herman Brusselmans, zijn onder meer vastgelegd: Griet Op de Beeck, Abdelkader Benali, Michael Berg, Joris van Casteren, Renate Dorrestein, Michel van Egmond, Sophie Hannah, Astrid Harrewijn, Marion Bloem, Patrick van Hees, Arno Kantelberg, Geert Mak, Isa Maron, Tosca Menten, Nelleke Noordervliet, Christine Otten, Hagar Peeters, Dokter Pol, Ntjam Rosie, Mirjam Rotenstreich, Geronimo Stilton en Harmen van Straaten. De Boekenparade vindt plaats van 2 t/m 25 september aan de IJpromenade in Amsterdam.
Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen, is dit jaar onderdeel van de Boekenparade en vindt plaats op zaterdag 3 september in de Tolhuistuin. Naast optredens van verschillende auteurs vindt op Manuscripta o.a. de Elspeet Boekverkoper van het Jaar verkiezing plaats en wordt de Europese Literatuurprijs uitgereikt.
"De Boekenparade belicht op prikkelende wijze het boek in al zijn verrassende vormen en biedt een uitgebreid cross-over programma van evenementen, performances, podiumkunsten, muziek, workshops en een expositie. Met grote evenementen in de weekenden en kleinere doordeweeks, voor elk wat wils. En dit alles op een inspirerende locatie: de IJpromenade tegenover Amsterdam CS. Basislocatie is de culturele broedplaats Tolhuistuin. Daarnaast vindt ook programmering plaats in filmmuseum EYE"
Traditioneel is ook dat er altijd maar weinig thrillerschrijvers in een panel zitten.Wel lopen er altijd wel een stel rond, maar dit jaar staan in ieder geval Isa Maron en Michael Berg op het programma. Of er ook nog thrillerauteurs buiten uitgeverij Overamstel aanwezig zullen zijn wachten wij thrillerschrijvers nog even in spanning af.
Alhoewel ik tussen de namen twee favoriete nietthrillerschrijvers zie staan : Griet op de Beeck en Renate Dorrestein, dus teamlid Yfke en ik staan al paraat voor deze eerste zaterdag van september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten