dinsdag 12 juli 2016

De vakantiekoffer van Ika Gerritsen

Ik ga deze zomer met mijn gezin naar een ‘Agriturismo’; een Italiaanse boerderij met een paar appartementen en een zwembadje erbij. Het is op een heuvel in de Marche, een stukje Italië waar je maar héél weinig toeristen ziet. Heerlijk, want ik wil op vakantie eigenlijk alleen maar lezen, lezen en nog eens lezen.


‘Handschrift van de duivel’ van Donald Nolet is een boek dat ik zeker meeneem. Ik heb mijn stadsgenoot Donald laatst ontmoet en hij vertelde me toen dingen over de totstandkoming van deze thriller waar ik heel nieuwsgierig van werd! Bovendien, Donalds debuutroman ‘Versleuteld’ won de Gouden Strop, dus schrijven kan hij vast en zeker. (Misschien neem ik dat boek óók wel mee, want dat heb ik ook nog niet gelezen.) 

Daarnaast ligt ‘IJs’ van mijn Belgische LetterRijn-collega Koen d’Haene klaar om mee te gaan naar Italië. Een spannende roman die zich afspeelt in de alpen, daar word ik heel enthousiast van, want ik ben zowel gek op thrillers als op avonturenromans. 

Verder wil ik de nieuwe Nicci French gaan lezen omdat ik fan ben van Frieda Klein, ben ik heel benieuwd naar ´Een klein leven´ van Hanya Yanagihara en wil ik gaan kennismaken met Liane Moriarty…. Je snapt, twee weken vakantie is eigenlijk veel te kort! (Ik denk dat ik nu maar vast begin...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten