zondag 1 mei 2016

Verwacht in mei (deel 2)

De schaduwmannen - Jens Henrik Jensen (verschijnt 10 mei 2016)
Niels Oxen, de hoogst gedecoreerde soldaat die ooit diende in het Deense leger, woont en werkt onder een valse identiteit op een viskwekerij in Jutland. Hij is paranoïde en lijdt aan verschrikkelijke nachtmerries. Hij verbergt een persoonlijk geheim dat hem op de been houdt, maar dat hem ook zijn leven kan kosten.
Dan wordt de directeur van een kasteelmuseum dood gevonden in de zaal van het kasteel waar vroeger het zogeheten ‘Danehof’ samenkwam – een mythische kring van invloedrijke mannen in Denemarken, een groepering die vele eeuwen teruggaat. 
De moord vormt het startschot voor een reeks schokkende gebeurtenissen. Slechts enkelen vermoeden dat er een connectie is met Oxen. Een van hen is zijn voormalige partner van de Inlichtingendienst, Margrethe Franck. Zij is al meer dan een jaar op zoek naar Oxen.
Als ze hem eindelijk vindt, bezegelt ze daarmee zowel zijn lot als het hare…
Opeens vormt Oxen het doel van een klopjacht. Oxen en Franck slaan opnieuw de handen ineen tegen de machtige mannen in de schaduw van de macht.
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


De man met negen vingers - Thomas Rydahl (verschijnt 19 mei 2016)

Erhard verruilde zijn gezinsleven in Denemarken voor een eenzaam bestaan op Fuerteventura. Op het zonnige maar verlaten Canarische eiland werkt hij als taxichauffeur en pianostemmer, en slijt hij al drinkend verder zijn dagen. Als Erhard per toeval betrokken raakt bij het onderzoek naar de dood van een baby, maar de politie de zaak in de doofpot wil stoppen, besluit hij zelf op zoek te gaan naar informatie. Hij wordt meegesleurd in een mysterie dat veel groter blijkt dan hij op voorhand had gedacht. Met zijn bijna zeventig jaar wordt Erhard plotseling privédetective, en het is maar de vraag hoelang dat goed gaat.
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!



Je loog tegen mij - Jessica Ruston (verschijnt 30 mei 2016)

Klara Mortimer heeft haar moeder nooit echt gekend. Het voormalige model verliet haar dochter toen ze zes jaar was. Alles wat Klara weet, is een handvol verhalen van haar vader. Dat haar moeder is verdwenen, heeft ze lang geleden een plekje kunnen geven. 
Dan ontvangt Klara een briefje en een sleutel. Die leiden haar naar een garage vol spullen uit haar moeders verleden, zoals het dagboek dat ze bijhield. Klara leert daaruit een vrouw kennen die totaal niet overeenkomt met wat haar vader haar heeft verteld. Sterker nog, het roept de vraag op wat er eigenlijk echt is gebeurd. 
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Nachtvlinder - Carina van Leeuwen (verschijnt 3 mei 2016)

In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne. Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat. Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.
Drie schijnbaar op zichzelf staande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat….
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Pluk een roos - M.J. Arlidge (verschijnt 26 mei 2016)
Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie. In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms'jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven. Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok... 
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten