zaterdag 14 mei 2016

Leesweek van Buistje

Afgelopen zondag was het moederdag en wat ben ik toch verwend door dochterlief. Met zelfgemaakte bonbons en daar ben ik zuinig op. Zelfgemaakte moederdag cadeaus vind ik super om te krijgen en ik vind dat de mooiste cadeaus die je als moeder kunt krijgen. Ook heb ik een mooie parasol gekregen en zo kan ik de hele dag in de tuin zitten in de schaduw met een boek natuurlijk. 



Vanwege mijn medicatie mag ik niet in de zon. Wel eventjes, want soms ontkom je er niet aan. En dan heb ik een parasol en de zon schijnt, maar kan ik niet buiten zitten vanwege mijn allergie voor pollen. Fluitenkruid is nu de grootste boosdoener; ik krijg het behoorlijk benauwd van die rotplant. Eigenlijk voel ik me nu als een vis op het droge het is letterlijk happen naar lucht. En ik ben er mooi klaar mee, want in heel Woerden groeit die fluitenkruid. Ach, niet klagen, er zijn ergere dingen, maar leuk is anders. Zodra het uitgebloeid is, kan ik genieten van mijn parasol in de tuin. 

Vanochtend snel naar het gemeentehuis en moest ik afscheid nemen van mijn roze papiertje. Nu heb ik een pasje als rijbewijs. Nou al die pasjes, dat wordt een hele verzameling in mijn portemonnee. En hup een nieuwe ID kaart erbij en ik kan er weer jaren tegenaan. Je kan niet zonder die pasjes maar alle twee tegelijk is wel een leuk kostenplaatje. En het grappige is op mijn rijbewijs staat nu vermeld dat ik nu een tractor mag besturen. Ach je weet maar nooit, wie weet wordt ik nog boerin. 

Maar nu even ter zake :wat heb ik gelezen deze week?
Nou ik heb ten eerste Maestra gelezen van L.S Hilton. Wat een verschrikkelijk boek. Wat was ik blij dat ik het uit had. In de media werd gezegd dat het beter was dan de 50 tinten grijs serie. Nou dus niet! Geef mij maar de 50 tinten grijs trilogie. 
Daar zat nog verhaal in en het is ook een kunst om een erotisch boek te schrijven. Ik denk dat door het boek te hypen in de media en de fans te vertellen dat het nog beter is dan 50 tinten, je hoopt het goed te verkopen. Nou je krijgt spijt: tenminste ik wel. Wordt vervolgd zit er voor mij niet in: ik pas. 




Mijn volgende boek dat ik heb uitgelezen was Ibiza van Kiki van Dijk. Een heerlijke zomerse thriller. Maggies leven is perfect. Ze is getrouwd en moeder van een tweeling. Ze wordt uitgeroepen tot meest succesvolle ondernemer van het jaar. Ze krijgt van haar man Sam een vakantie cadeau naar Ibiza. Wat begint als een relaxte zonvakantie verandert in een ware nachtmerrie. Ze krijgt bizarre angstaanjagende berichtjes van een onbekende op haar mobiel. Binnenkort recensie op het blog.  

Tja, je moet wat als je het rustig aan moet doen en dus begon ik in mijn volgende boek: Zeezicht van Linda van Rijn. Het is lang geleden dat ik heb genoten van een boek van Linda van Rijn. Ook een heerlijk zomers vakantieboek. 
Door een crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk, vijf weken in een luxe vakantievilla kunnen ze niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen naar Bergen aan Zee. Ze mogen gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie verblijven. Er zijn spanningen in het huwelijk en Anouk hoopt dat de vakantie hun goed zal doen en dat ze weer dichter bij elkaar komen. Anouk regelt een supriseparty voor haar man zijn veertigste verjaardag. Maar dan slaat het noodlot toe .....

Ik ben inmiddels begonnen aan mijn volgende boek Eindfeest van Jet van Vuuren maar daarover volgende week meer. 

Iedereen fijne Pinksterdagen toegewenst en tot volgende week. 
Tjuus. 

Lydia 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten