vrijdag 20 mei 2016

3 juni feest op twee verschillende locaties voor thrillerfans

Op donderdag 2 juni a.s. is de enige echte Avond van het Spannende Boek, waar de Gouden Strop en de Schaduwprijs uitgereikt gaan worden. Nu zijn er weinig geluksvogels die naast uitgeverijen en auteurs daar aanwezig mogen zijn. 
Waanders te Zwolle
Voor het plebs organiseren Sander Verheyen en boekhandel Paagman te Den Haag een avond voor de gewone thrillerlezer. Lief natuurlijk. Paagman was trouwens onlangs de eerste boekhandel van de maand in april. Wat vast toeval zal zijn geweest en niets te maken heeft met de avonden die daar door Verheyen georganiseerd worden. Paagman is natuurlijk een best leuke boekhandel, maar volgens vele kenners zijn de boekhandel in Zwolle en die in Maastricht ver uit de mooiste twee.


Verheyen heeft zijn vriendenboekje doorgeploeterd en daar de vaste kern thrillerauteurs eruit geschud. Als ik vantevoren een lijstje namen had moeten geven dan hadden daar zeker Ross, Hartman, Den Hollander en Den Tex opgestaan. Gelukkig heeft Walter Lucius net een boek uit en stort die zich op de promotie van zijn boek en zal dus plaatsnemen in een panel onder de bezielende leiding van Loes den Hollander. Zij zal in gesprek gaan over het schrijven zelf.
Het interview met de schrijver van het geschenkboekje Vector, Simon de Waal wordt door Hebbans thrillerexpert Vink afgenomen. Bij dat interview zal ook de winnaar van de Gouden strop aanschuiven. Grote kans dus dat Michael Berg daar bij zal zijn. 

Als interviewer mis ik in het lijstje wel de naam van Peter Kuijt. Als iemand in Nederland een expert op het gebied van thrillers is, dan is het Kuijt wel. En wat ik ook mis, is The guest of honour die lands grootste boekensite altijd in zet.  Fitzek zorgde voor flink wat extra bezoekers vorig jaar bij Paagman. Maar misschien komt er vlak voor 3 juni nog een aapje uit de mouw en komt er een grote naam op het affiche. We kijken er naar uit wie er bij komt.

Voor wie wil gaan: het is geheel gratis.

Op hetzelfde moment geeft trouwens Carina van Leeuwen een van haar geweldige masterclasses in Boekhandel Van Stockum. Deze locatie is vlakbij Boekhandel Paagman. Wij van Thrillerlezers hebben al twee keer mogen genieten van het talent van Carina van Leeuwen om op een geweldige wijze over haar werk te vertellen. Gratis toegankelijk en een echte aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten