woensdag 27 april 2016

Wat leest Leonie Ter Braak?

Leonie ter Braak geboren 28 september 1980,  is een Nederlands model, televisiepresentatrice, een actrice.
Ter Braak werkte als fotomodel en presenteerde tevens voor RTV Oost  de televisieprogramma's Prikkels en Vet Plat. Prikkels was een programma waarin Leonie op zoek gaat naar prikkelende locaties in Overijssel, trendy winkels, uitgaansgelegenheden etc. Van 2007 tot 2011 presenteerde zij voor RTV Oost het praatprogramma 'En Dan Nog Even Dit'.
In de televisieserie Van jonge leu en Oale Groond speelde ter Braak de rol van Eva. Ze volgde een deeltijdopleiding aan de toneelacademie in Amsterdam.
Leonie was in het najaar van 2010 tevens te zien in het NTR-programma Keuringsdienst van Waarde. Vanaf september 2012 is ze ook te zien als presentatrice in het ontbijtprogramma Vandaag de dag van WNL, dat op werkdagen 's morgens te zien is op NPO1.
De paparazzi werd gek toen ze Leonie ontdekten op de boekpresentatie van Xenia Kasper. Hijgend renden ze met camera op haar af en na het maken van wat foto's zeiden ze tevreden tegen elkaar dat het wel een heel mooi plaatje was wat ze net geschoten hadden.
Thrillerlezers kletste met haar over boeken... 
Leonie is met een boek bezig waar ze van baalt net nu niet op de titel te kunnen komen. Ze begint uit te leggen waar het boek over gaat. Een vrouw krijgt een doos met brieven, maar wil deze niet lezen. Het heeft ook met de Tweede Wereldoorlog te maken. Haar zoon gaat voorlezen... "Jeetje...Het is een boek van nu...ik weet het echt niet. Irritant."
Bij het vragen in onze facebookgroep lijkt het te gaan om het boek van Nicci Gerard Het huis van herinneringen.
Ook is ze heel enthousiast over Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck. Waarna een gesprek ontwikkelt over de schrijfster van het boek en hoe inspirerend zij is.
Of wij een goede thriller kunnen aanraden. Als Ik ben Pelgrim van Terry Hayes genoemd wordt, zegt ze heel enthousiast die zeker gelezen te hebben. Ze vond het een echte pageturner.
Haar moeder en oma lezen heel erg graag thrillers. Vooral haar oma, die er wel eentje per dag leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten