dinsdag 26 april 2016

Manuscripta is aangekondigd!

MANUSCRIPTA
 Op 3 september 2016 vindt weer een van de jaarlijkse uitjes van Thrillerlezersblog plaats. Vorig jaar vond het plaats in Zwolle en klaagden vele uitgeverijen over de afstand. Alle uitgeverijen zitten bijna in Amsterdam en die vinden dat het publiek mag reizen ipv de uitgeverij.
Vorig jaar ontbraken in Zwolle een flink aantal namen en ook Nederlands grootste en meest informatieve (volgens de eigenaren bedachte slogan) boekensite Hebban ontbrak in zijn totaal op het boekenfestival. Wie weet mogen wij nu weer wat meer kramen zien staan. Maar vooral hopen we op veel beter weer. 

Heel 2016 wordt het boek gevierd, maar de maand september wordt één groot boekenfeest. De IJ-zijde in Amsterdam Noord is van 1 tot en met 25 september het decor van de Boekenparade, een uniek en groots boekenfestival voor iedereen. Met onder andere literaire optredens, boekpresentaties, kookworkshops, het Kinderboekenfestival, een programma voor laaggeletterden, diverse prijsuitreikingen en interactieve exposities, waaronder die van de Belangrijkste Boeken. Ook Manuscripta, de traditionele opening van het boekenseizoen, sluit zich op zaterdag 3 september bij de Boekenparade aan. 

De Boekenparade wordt georganiseerd in het kader van 2016 Jaar van het Boek in samenwerking met EYE filmmuseum, de Tolhuistuin en Paradiso Noord. Eind juni wordt de programmering bekendgemaakt.
2016 Jaar van het Boek is een initiatief van Bijzondere Collecties van de UvA, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Deze organisaties hebben de handen in een geslagen om een jaar lang het boek in al zijn verschijningsvormen te vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten