woensdag 20 april 2016

Wat leest en doet onze Freule?

Goed nieuws! Ik heb mijn toets van 2 weken terug ook weer binnen, meevaller, aangezien ik bij vraag 1 al dichtsloeg. Weer een puntje om af te strepen! Nog 1 toets te gaan dit schooljaar.

Zoals al te lezen is geweest op het blog zijn we vorige week maandag naar de boekpresentatie van Xenia Kasper geweest van haar 7e thriller Alecto. In de Skylounge in Amsterdam zijn wij veel BN’ers tegen gekomen en hebben wij geprobeerd iedereen heel even aan te spreken. Het verslag van de boekpresentatie heeft al online gestaan. De stukjes met de BN’ers druppelen zo langzamerhand binnen op het blog.

Als alles een beetje meezit hoop ik aanstaande donderdag naar de boekpresentatie van Linda Janssen in Breda te gaan. Hangt er een beetje vanaf of ik op tijd klaar ben met werken. 3 mei volgt de boekpresentatie van Carina van Leeuwen in Den Haag, lijkt mij heel erg leuk! Grootste deel van het team zal hierbij aanwezig zijn.

Daarnaast las ik ook nog iets, namelijk heb ik Zwanenzang van Franck Thilliez uitgelezen. Erg goed en spannend boek, wel een dikkerd! Recensie verschijnt binnenkort op het blog.
Hierna begonnen in Het Joshuaprofiel van Sebastian Fitzek, jeetje, wat een heerlijk en spannend boek! De verhaallijnen zitten zo in elkaar verweven dat je van de ene verbazing in de andere verbazing valt. Fitzek heeft het verhaal zo geschreven dat je steeds weer verrast wordt door de wendingen die het verhaal neemt. Hij gaat met je op de loop. Hij weet je zelfs zo te bespelen, dat je meeleeft met 1 van de hoofdpersonen die pedofiel is. Verbazend. Zeker een aanrader. Duo-recensie van Brenda en mij zal binnenkort op het blog verschijnen.

Toen was Blow-up van Belinda Aebi aan de beurt. Het verhaal gaat over een vluchtmisdrijf. Een jonge vrouw is aangereden op de fiets en de bestuurder is doorgereden. Zij heeft hierbij een ernstige hoofdwond opgelopen, waaraan zij afasie overhoud. De dader is een BB’er (Bekende Belg) en slaat op de vlucht als er duidelijk wordt dat hij het vluchtmisdrijf heeft gepleegd.

Een leuk boek om te lezen, verhaal zat goed in elkaar. Recensie zal binnenkort op het blog te vinden zijn.

Ik ben nu bezig in Zwarte schapen van C.J. Lyons, ik heb net hoofdstuk 1 nog maar gelezen, dus kan er nog weinig over zeggen. Gaat in ieder geval over een FBI-agente die tijdelijk als docente op de politieacademie werkt. Verder is er nog niet zoveel gebeurd. ;-)
Daarnaast ben ik ook begonnen in deel 1 van De verborgen universiteit-De erfenis van Richard Grenville van Natalie Koch. Gaat over een Nederlandse studente die een semester literatuur in Engeland gaat studeren. Het schijnt een soort Harry Potter te zijn, in de zin van een school voor magie. Maar tot nu toe weet de hoofdpersoon, Alexa, nog niks over magie. Dus ik wacht het af hoe het verder gaat.

Ik ben ook nog de boekenpoef aan het uittesten. In mijn vorige leesweek was te lezen wat ik ervan vond met de e-reader. Nu heb ik er een papierenboek op gelezen en ben met het volgende papierenboek bezig. Ik vind het op zich best lekker om te lezen. Je hoeft je boek niet vast te houden en ik denk dat dit zeker bij dikkere boeken ideaal is. Geen lamme handen en armen meer. Dus tot nu toe bevalt hij goed. Het nadeel vind ik dat het plastic plaatje aan de poef vastzit met een elastiekje wat je losser en strakker kan doen, maar bij het omslaan zit dit elastiekje in de weg. Hierdoor kan het gebeuren dat er bladzijden wat beschadigd raken aan de onderkant. Dat is dan weer wel zonde van het boek. Maar gelukkig is dit niet constant het geval! Ik ga nog lekker verder met de poef uittesten en zal hier in mijn volgende leesweek weer op terug komen!


Veel leesplezier iedereen!
Groetjes,


Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten