woensdag 20 april 2016

In de brievenbus viel Gefeliciteerd, Leonard Peacock

Soms krijg ik tips van een van onze facebookleden en die neem ik heel erg serieus, omdat ik zijn smaak en recensies heel erg waardeer. Ik noem geen namen, anders loopt hij helemaal naast zijn schoenen (he Paul...).
Zo las ik wat hij schreef over Gefeliciteerd, Leonard Peacock en moest ik het gewoon ook hebben...
En daar viel hij in de bus!

Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Ouder zal hij niet worden. Vandaag is de dag waarop hij zichzelf van het leven zal beroven met het oude pistool van zijn grootvader.
Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

Een geraffineerde psychologische thriller over het leven en de onmogelijke keuzes waar dat leven je soms voor stelt.

Matthew Quick doceerde jarenlang met veel plezier Engelse literatuur en film aan een middelbare school, maar gaf zijn baan op om zijn droom te verwezenlijken: hij wilde schrijver worden. Hij brak door met zijn debuut The Silver Linings Playbook. Inmiddels is zijn werk in dertig talen vertaald en werd het meermalen bekroond. Eerder verscheen bij Lemniscaat van zijn hand de roman Liefde kan mislukken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten