dinsdag 22 maart 2016

Let love rule

Het is al even wat stil op columngebied. Er kwam niet echt iets zinnigs uit mijn vingers…sterker nog er kwam helemaal niks uit mijn vingers. Hooguit een plaatje/quote…met moeite eruit geperst.

Elke keer als ik er aan dacht om een stukje te schrijven…floepte die gedachte ook gelijk weer weg. Waar zou ik over moeten schrijven? Dat ik Gekkenhuis op 10 maart thuis heb laten inslapen…hoe verdrietig dat was en nog is…maar ook heel fijn dat het thuis kon. Dat hij op mijn schoot in slaap werd gebracht en vredig is ingeslapen, zonder stress en met Daantje er nieuwsgierig naast. Dat het stil is in huis, ondanks dat mijn andere kat Daantje er nog is. Dat ik Gekkenhuis soms nog hoor lopen of miauwen. Sorry, maar ik kan er eigenlijk niet over schrijven.

Tot vandaag…want hoe belangrijk is het dat ik mijn kat na een heel lang en gelukkig leven heb in moeten laten slapen, als er in Brussel en eerder in Turkije heel wat mensen een zoon, dochter, vader, moeder of een ander familielid verliezen…veel te vroeg en zonder enige keus op een lang en gelukkig leven…wreed en plotseling uit het leven gerukt.

Het schudde mij uit een soort van impasse…en ik besefte maar al te goed dat er aanslagen gepleegd zijn en worden om angst te zaaien…om kapot te maken…om haat te verspreiden…maar het gaat ‘ze’ niet lukken. Verdriet hoe groot of klein ook ontstaat vaak uit liefde…liefde om degene die er niet meer is…en juist die liefde zal de haat gaan overwinnen…misschien niet gelijk…misschien zal er nog eerst wel meer angst gezaaid worden, maar ‘ze’ zullen daar de vruchten niet van oogsten.


Het kan zijn hoor dat ik een naïeve optimist ben, een kind uit de late jaren 50, een flowerpower, peace and love child, maar ik verdom het te geloven dat haat en angst gaan winnen. Misschien ga ik het zelf niet meer meemaken…al kan ik nog zeker 40 jaar mee, dus ik hoop het wel…maar ik geloof echt dat uiteindelijk de liefde overwint.  

Ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten