donderdag 24 maart 2016

Boekpresentatie De violiste van Patricia Snel

21 maart 2016 was het zover! Het nieuwste boek van het mooiste meisje uit de klas, Patricia Snel, wordt gepresenteerd. Van Thrillerlezers! zijn wij uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit heugelijke feestje.
Maandagmorgen een uur staan twijfelen wat ik eens aan ging trekken, want ik had namelijk te horen gekregen dat er ook BN’ers aanwezig zouden zijn. Dan moet je wel een beetje op chique natuurlijk. (Ik weet niet of dit een verstandige beslissing is geweest, want ik heb nog zere voeten…) Haasten, haasten!! En gelukkig net op tijd de trein gehaald.Zo, daar ga ik dan, een treinreis van 2,5 uur voor de boeg naar
 Amsterdam. In Rotterdam kwam Ink mij gezelschap houden in de trein en reisden we het laatste stuk gezellig samen.

In Amsterdam aangekomen eerst maar eens op het gemak lunchen bij Loetje, bij het centraal station. Erg leuk tentje aan het water. Helaas geen mooi weer om lekker buiten te zitten. Een half uur zitten dubben wat we nou eens gingen eten… de serveerster was al 4x komen vragen of we al een keuze hadden gemaakt. ;-) Het werd biefstuk en kipsaté. Na lang en veel kletsen stappen we buiten en bedenken om nog even te gaan winkelen, maar, komen we tot de ontdekking dat het al half 4 is! Nou, dan maar even bij de Bijenkort kijken.
Om kwart over 4 nemen we de tram richting het Bellamypark. Hier uitgestapt vragen we ons sterk af of we wel goed zitten, zo’n goede buurt is het niet. Toch maar even rondkijken en ja! Daar zien we de plaats van bestemming. Hotel de Hallen. 


Binnen gekomen in een pas gerenoveerd en erg mooi hotel wat lekker retro is ingericht, zijn we op de juiste plek. Patricia is al aanwezig en heeft het erg druk met de laatste dingen regelen en mensen verwelkomen. Ik word kort aan haar voorgesteld voor ze snel weer wegvliegt.
Eerst maar eens een drankje drinken. Het is nog erg rustig in het hotel, maar we zijn dan ook ruim op tijd. Ondertussen druppelen langzaam aan alle genodigden binnen. Rond half 6 zijn de meesten binnen en start de presentatie. Zodra we meer naar voren gaan staan merken we ineens dat we tussen de BN’ers staan, we staan aan tafel met niemand minder dan Isa Hoes, Georgina Verbaan en Susan Smit!


Ik ben al sinds mijn jeugd groot fan van Georgina, sinds zij in GTST speelde en ben dus in de wolken! Even gauw een handje gegeven en met haar op de foto, helemaal happy!


Patricia wordt geïntroduceerd door de uitgever en wordt op het podium gevraagd. Hier begint zij met in eerste instantie haar uitgever te bedanken voor alle goede zorgen. Ze heeft de laatste tijd heel veel mensen ontmoet die op de een of andere manier een bijdrage hebben geleverd aan het boek.
Ze vertelt dat ze voor dit boek alles uit de kast heeft getrokken, vooral omdat het boek haar heel na aan het hart gaat. Ze is zelf een groot fan van klassieke muziek en vindt het daarom erg bijzonder dat ze dit in een thriller heeft kunnen verwerken. Het verhaal begon jaren terug al met een kort verhaal. Ze heeft zich hier verder in verdiept en toen besloten om het verhaal helemaal uit te schrijven.

Tijdens het schrijfproces heeft ze heel vaak periodes gehad waarbij ze dacht: Jezus! Ik schrijf nooit meer een boek! Waarna iedereen in haar omgeving aangaf dat dit allemaal wel goed kwam en dat het bij het proces hoort. Ze noemden het artistiek gedrag, of nog mooier gezegd: dramatische incontinentie! Wat een mooie bewoording! Daarna geeft ze dan weer aan dat schrijven een innerlijke behoefte is en dat ze hier dus toch mee door zal gaan. Ze is alweer bezig met een nieuw boek. Een tragische biografie over haar liefdesleven, genaamd: Ik ben niet lief.
Ze heeft het boek geschreven in de periode dat ze op de Kaaimaneilanden woonde, maar woont sinds twee dagen weer in Amsterdam. Ze haalt leuke herinneringen op aan haar tijd daar, het snorkelen en het bezoek van vriendinnen. Hiermee heeft ze liters wijn gedronken en ’s avonds met de peper- en zoutmolen karaoke op de laptop gedaan. Ze kijkt met veel plezier terug op deze tijd.
Patricia roept Sandra Schuurhof het podium op om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Sandra is bekend van RTL Boulevard en de presentatie van Koninginnedag. Sandra is een hele goede vriendin van Patricia. Ze kent haar van de studietijd en kunnen vijf kwartier in een uur kletsen.
Sandra krijgt het eerste exemplaar uitgereikt omdat Patricia de hoofdpersoon van het boek, Amber, deels op haar heeft gebaseerd. Ze vertelt dat wanneer ze over Amber schreef, Sandra voor zich zag.

Sandra bedankt haar voor de eer en grapt dat ze hopelijk niet de neurotische trekjes van Amber heeft. Patricia reageert hierop dat zij ook alles heeft geleerd met vallen en opstaan. Patricia en Sandra staan te grinniken op het podium.
Sandra vertelt over hun vriendschap en dat ze de afgelopen twee jaar heel veel contact hebben gehad via facetime en úren konden kletsen over mannen en het boek, en mannen en het boek en nog meer over mannen en het boek. ;-) Sandra is heel blij dat Patricia nu in Amsterdam is komen wonen zodat ze elkaar vaker kunnen zien. Sandra vertelt over het boek, de liefde voor de klassieke muziek die erin verwerkt is en dat het erg spannend is.

De presentatie wordt afgesloten met een mooi motto van Johann Sebastian Bach: ‘Het is niet moeilijk. Men hoeft slechts de juiste toetsen op het juiste moment te raken, het instrument doet de rest.’
Hierna speelt er een klein orkestje een aantal klassieke nummers die passend zijn bij het boek.
Daarna is er tijd om gezellig te kletsen met iedereen, een hapje (oesters....) en een drankje te nemen. We blijven nog een poosje plakken en spotten Annet de Jong en Marion Pauw. Met beiden een kort gesprekje en toen was het weer tijd om te gaan. Tenslotte nog een treinreis van 2,5 uur voor de boeg, en aangezien ze in Zeeland niet tot midden in de nacht rijden, moet ik ook nog opletten dat ik thuis kan komen!
Op het station nog een lekkere puntzak friet (helaas waren de frieten erg slap..), en dan de trein in. Nog een poosje na kletsen tot we in Rotterdam zijn en Ink overstapt.
Dat was weer een gezellig en enerverend dagje! Erg leuke boekpresentatie en erg bijzonder om erbij aanwezig te mogen zijn. Het was een eer! Nu snel in De violiste gaan beginnen, zodat er zo snel mogelijk een recensie online kan!

Tot de volgende boekpresentatie!

Groetjes,
Amanda De Freule (zo voelde ze zich wel met al die BN’ers! ;-) )Geen opmerkingen:

Een reactie posten