zaterdag 2 januari 2016

Verwacht in januari (deel 1)

Blijf waar je bent - Sharon Bolton (verschijnt 12 januari 2016)
De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Thames. En dit kan elk moment gebeuren. Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven? 
Naast Barney en zijn vader woont Lacey Flint, een jonge politieagente die wegens een traumatische gebeurtenis voor onbepaalde tijd thuiszit. Er is geen enkele reden voor haar om bij de gebeurtenissen betrokken te raken. Maar het blijkt onmogelijk om er buiten te blijven. Met alle gevolgen van dien!
Reserveer hier op Bol.com


Dag des oordeels - Elizabeth George (verschijnt 12 januari 2016)

De jonge William Goldacre stort zichzelf van een van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Maar wat zit er achter deze tragedie, en hoe ver reiken de consequenties van zijn daad? En in hoeverre heeft zijn zelfmoord te maken met de vergiftiging van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott?
Na de vervelende nasleep van de gebeurtenissen in Italië doet sergeant Barbara Havers haar uiterste best haar fouten te herstellen. Ze heeft Clare Abbott in het verleden eens ontmoet en smeekt Inspecteur Thomas Lynley haar op de zaak te zetten. Die werkt zelf aan een nog verontrustender zaak in Londen.
Achter de vredige façade van het idyllische plattelandsleven ontdekken Havers en sergeant Winston Nkata een wereld vol verziekt verlangen en bedrog. Aan verdachten hebben ze geen gebrek...
Reserveer hier op Bol.com

De dochter - Linda Bruins Slot (verschijnt 26 januari 2016)


In de psychologische thriller 'De dochter' van Linda Bruins Slot ontdekt een jonge vrouw de diep verborgen geheimen van haar familie en loopt ze met open ogen in een val.
Een heftig telefoontje zet Sofies leven op de kop: haar vader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij is aangevallen door een onbekende man en van zijn nieuwe vrouw ontbreekt elk spoor. In de dagen die volgen doet Sofie een aantal schokkende ontdekkingen over haar familie, terwijl haar vader weigert te praten. Een rots in de branding is Matthijs, tegen wie ze letterlijk is aangelopen in het ziekenhuis. Hij laat zich niet afwimpelen en eigenlijk wil Sofie niets liever dan zich helemaal aan hem overgeven. Onwetend van de prijs die ze daarvoor zal moeten betalen. 
Reserveer hier op Bol.com

De berg - Lori Lansens (verschijnt 28 januari 2016)


Op een herfstdag gaat de achttienjarige Wolf met de kabelbaan naar Angel's Peak, de top van de legendarische berg die uitkijkt over Palm Springs, Californië. Tijdens zijn tocht omhoog ontmoet hij drie vrouwen. Door een reeks tegenslagen raken de vier wandelaars verdwaald en komen vast te zitten op de berg. Vijf dagen en nachten lang, zonder eten, water of een schuilplaats tegen de kou en de wilde dieren. Te midden van de ruwe pracht en complete verschrikking van de ongerepte natuur komen er schokkende geheimen boven. De jongen en de drie vrouwen krijgen een onverbrekelijke band wanneer ze zichzelf en elkaar tot het uiterste drijven.
Reserveer hier op Bol.com

De kogel - Mary Louise Kelly (verschijnt 14 januari 2016)


Caroline Cashion is zevenendertig, mooi en intelligent, en doceert Franse literatuur aan de universiteit. Maar dan stort haar wereld in als er bij een mri-scan een kogel wordt ontdekt in de achterkant van haar nek. Caroline is verbijsterd, ze herinnert zich niet dat er ooit op haar is geschoten (en zoiets vergeet je toch niet?). Haar ouders bekennen schoorvoetend dat ze haar geadopteerd hebben toen ze drie jaar was, nadat haar biologische ouders in hun eigen huis vermoord werden. Caroline was erbij en raakte gewond.
Caroline gaat op zoek naar de waarheid. Waarom werden haar ouders vermoord? Waarom leeft zij nog? Koortsachtig probeert ze haar verleden te ontrafelen voordat de moordenaar haar opspoort.
Reserveer hier op Bol.com

De kolibrie - Kati Hiekkapelto (verschijnt 22 januari 2016)

Een moord in het bos. Het slachtoff er een jonge vrouw, in haar zak een amulet met de beeltenis van een Azteekse god. Het moordwapen: een jachtgeweer. Een tweede moord: dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen als politierechercheur in een Noord- Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat problemen veroorzaakt; uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.
Reserveer hier op Bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten