zaterdag 2 januari 2016

De eerste leesweek (maar toch de laatste van 2015) van Moon

Laatste week van het jaar

Weer een jaar om, het lijkt wel steeds sneller te gaan, die jaren ik kan me nog zo herinneren, Oud en Nieuw 2014-2015 en nu zijn we er al weer. Da's volgens mij een teken dat ik oud word?? Hoor ik in ieder geval van alle ouderen om mij heen..

De laatste weken zijn altijd rare weken, iedereen is thuis, iedereen is vrij, lopen allemaal voor mijn benen en lezen is er bijna niet bij. Zo ook dit jaar !

ik dacht zo maar eens een mooie tijd om de trap opgang, hal en overloop te behangen en schilderen. Of mijn lieve vriend daar zo blij mee is .. maar ja, het behang is er al af en dus geen weg terug helaas.. Afgelopen jaar is om gevlogen veel boeken zijn gelezen en de laatste twee van het jaar waren; Het verkeerde meisje van David Hewson, welke ondanks de vele personages erg fijn was om te lezen en een heel origineel en up to date onderwerp had. Wat ik erg knap vond van de Britse schrijver was dat hij de sfeer van Amsterdam zo goed had beschreven, je waande je gewoon op de wallen en aan de grachten..

Mijn laatste boek van 2015 is geworden Moord op de boekenbeurs; een boek van de Vlaamse schrijvers Geerinck en Damen. Hiermee maak ik gelijk een goede stap naar 2016 waarin ik de Vlaamse schrijvers meer onder de aandacht wil gaan brengen. Gewoon de titel al, daarbij gaan er bij mij al allerlei scenario`s in het hoofd vormen. Ik maak zelf al de verschrikkelijkste moorden en thriller ideeën in mijn hoofd. Het boek pakt gelijk: er is een lijk gevonden in de herentoiletten tijdens de opening van de boekenbeurs….. Het blijkt van een beroemde TV-kok te zijn. Zie je het al voor je.. Loop je lekker met de bende op een boekenbeurs en daar vallen de lijken bij bosjes neer.  Oohh, heerlijk mijn fantasie neemt me mee!

Ik ga gauw nog even door lezen, tussen alle hectiek van de oudejaarsboodschappen de Nieuwjaarswensen en vooral alle feestvoorbereidingen en niet te vergeten het behang- en schilderwerk.. Al kan vriendlief dat heel goed zelf … ik kruip nog even op de bank met mijn boekske. Nu niet denken dat hij het alleen moet doen hoor: deze dame helpt heel lief maar niet alles kan tegelijk he!

Ik wens iedereen een hele fijne leesweek.. de eerste week van het nieuwe jaar, iedereen succes met zijn of haar goede voornemens. Ik heb er eentje en dat is..
Veel lezen !!!! oja en iets aan de lijn doen (in ieder geval er aan denken).

Liefs Moon 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten