vrijdag 11 december 2015

Heleen van der Kemp: 2015 in boeken

Was 2015 een bijzonder jaar op boekengebied voor jou? Waarom wel/niet?
Ja, 2015 was bijzonder voor mij omdat op 15 oktober Bijwerking uitkwam. In 2014 was er geen boek, maar een baby en dit jaar dus weer een boek. Het was hard werken in combinatie met gezin en baan, maar het is gelukt en ik ben er trots op.
Las je veel dit jaar en aan welke hoeveelheid moeten we dan denken??
Tot oktober niet veel, maar nu heb ik weer ruimte in mijn hoofd om lekker zelf te lezen. Ik lees iedere avond een half uur voordat ik ga slapen. Dus heel hard gaat het niet, maar ik geniet er wel erg van.
Welke boeken sprongen er boven uit voor jou? Waarom deze?
Het is lang geleden dat ik echt een wow-gevoel had bij een boek. Het beste dat ik in 2015 heb gelezen waren de laatste twee delen van de Jessica Haider serie van Corine Hartman. De serie in zijn geheel krijgt van mij 5 sterren.

Welk boek vond je eventueel tegenvallen en waarom?
Ik lees nu Mr. Mercedes van Stephen King. Die valt mij toch wat tegen, ook al blijft King briljant natuurlijk. Er zitten mij te veel trucjes in. ‘Hij wist nog niet dat hij straks geen arm
meer zou hebben.’ Dat trekt mij uit het verhaal.

Wat kunnen wij van jou in 2016 verwachten?
Ik hoop dat ik halverwege 2016 kan zeggen dat ik weer lekker in een schrijfflow zit voor boek 5. Maar eerst moet ik een ei leggen over of ik voor een Britt 5 ga of voor iets heel anders. Voor beide ligt er een idee, dat wel.

1 opmerking:

  1. Ik heb pas de eerste deel van de Jessica Haider gelezen, ik kan nog even vooruit met de serie. Leuk verslag Heleen.

    BeantwoordenVerwijderen