dinsdag 24 november 2015

Wat las en deed Juul de afgelopen week?

Rare tijd...

Het is weer mijn beurt om te vertellen wat ik de afgelopen tijd zoal heb uitgespookt.
Veel gewerkt, dat sowieso. En vol ongeloof de gebeurtenissen in Parijs en de rest van Europa gevolgd...

Van de week moest ik met wat andere collega's op gesprek. Geen idee waar het over zou gaan. Ik maakte me niet zo heel druk, zou wel zien wat er ging gebeuren. 
De boodschap was dat we van project gaan veranderen. Dat betekent dat ik vanaf zaterdag niet meer voor bol.com werk, en vanaf maandag aan de slag ga voor Ziggo. Uiteraard vind ik het heel jammer om te stoppen bij bol, want ik had het er best naar mijn zin. Maar, ik zie dit ook weer als een nieuwe kans om nog meer te leren. En dus heb ik er ook best zin in! Kan me er alleen nog geen goede voorstelling van maken.

Ik heb ook nog een avondje gewerkt in de Nobel. Werd wel weer een keertje tijd. Het was weer gezellig, alleen....wat was het publiek jong! Leek bijna een schoolfeestje. Maar ik heb een leuke avond gehad :)

En van mijn werk hadden we een groot personeelsfeest in Snowworld. Was gezellig, veel gelachen, heerlijk uit mijn dak gegaan en leuk om je collega's op zo'n andere manier mee te maken!

En dan de boeken....
* ik ben nog steeds bezig in de biografie van Bradley Wiggins. Alleen lezen in de bus schiet niet zo heel erg op. En daarnaast is er ook nog wat geflirt heen en weer tussen een busmeneer en ik. Heel spannend, en natuurlijk kijk ik ook steeds of ik hem zie, en dat wordt wat lastig als ik zit te lezen. Ik zou dus meer kunnen lezen in de bus, maar het boek gaat echt wel een keer uit. Het is wel interessant namelijk!

Schijnwereld van Marianne en Theo Hoogstraaten. Het was zeker een spannend boek. Goed geschreven en ik wilde ook steeds maar doorlezen tot de ontknoping. Het onderwerp is behoorlijk heftig, loverboys en tienerprostitutie. Maar....ik vond het allemaal wel wat ver gezocht en bij vlagen niet heel erg geloofwaardig. Jammer, dat nam wel wat van het leesplezier weg.

Wisselgeld van Loes den Hollander. Tot mijn grote verrassing vond ik dit een goed boek! Dat overkomt me werkelijk nooit bij een boek van Loes. Maar dit boek was spannend, niet voorspelbaar en goed uitgewerkt. Ik heb echt genoten van dit boek!

Schuld van Mel Wallis de Vries heb ik inmiddels ook uit. Een van haar betere boeken, vind ik. De ontknoping verraste me. Het verhaal zit goed in elkaar. En gaat over een onderwerp waar tieners zich zeker in zullen herkennen. Daarnaast is de vormgeving van het boek anders dan anders. De zijkant van de bladzijden is rood. En ook in de tekst zijn de gedachten van de dader in het rood gedrukt.

En wat lees ik dan nu?
In beide boeken ben ik net begonnen, weet er dus nog weinig over te vertellen.
De poppenspeler van James Carol. De cover vind ik in ieder geval prachtig!
The fault in our stars van John Green. Inderdaad, een engelstalig boek. Vanaf het moment dat ik over dit boek hoorde had ik het gevoel dat ik hem in het Engels moest lezen. En daar ben ik nu mee begonnen.

Deze week werd ik ook nog zomaar verrast met een onverwacht boek in de brievenbus. Zo'n lief meisje van Mary Kubica. Leuk!
En komende week komt natuurlijk eindelijk Ritueel van Isa Maron uit. Ik weet nu al dat die zal voorgaan op alle andere boeken van de stapel :)

Veel leesplezier de komende tijd en tot het volgende leesverslag!

Juul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten