donderdag 5 november 2015

Breda gaat derde mooiste boekhandel krijgen..

Riejanne van onze facebookgroep wees mij via een linkje op het feit dat er een geweldige boekhandel in Breda gaat verschijnen. Op de voor Bredanaars bekende locatie van de oude bioscoop zal eind november een zogenaamde pop-upboekhandel verrijzen. 
In enkele maanden daarop volgend zal het uitgebouwd gaan worden naar een boekhandel met horeca.
Thijmen Jansen was manager van Boeken Plus in een van de meest mislukte winkelcentra in Breda De Barones. Ooit met veel prestige neergezet, maar steeds meer winkels sloten de deuren en het werd een naargeestig gebouw waar je met een grote boog om heen liep. Boeken Plu kwam in de oude winkel van Polare. Maar De Barones wilde geen nieuw huurcontract aanbieden wegens de te goedkope uitstraling van Boeken plus.
Na het zien van het mooie Grand theatre en in overleg met Bredase grootdenker Ad Ouborg bedacht Jansen dat er geen Boeken Plus in dit mooie gebouw paste.
"Rond de Boekenweek willen we een grootse opening houden. Nu willen we het publiek laten zien dat we er weer zijn.” De horeca gaat niet meteen open. “We zijn nog op zoek naar partners met goede ideeën. Ik denk niet dat we dit zelf gaan doen, we houden alle opties open. We willen eerst ons concept verder uitwerken, het moet in één keer goed zijn.”
Naast de ingang van het Grand theatre zit de Bagel and Beans... Hoe makkelijk moet daar een overeenkomst gesloten kunnen worden?
Inspiratie haalde Jansen van internet. Ze zagen El Ateneo Grand Splendid in Buenos Aires. Deze boekhandel wordt gezien als eentje van de top tien van mooiste boekhandels ter wereld. Dat is nu de sfeer die men neer wilt gaan zetten.
Ze verwachten 800 vierkante meter boekenruimte te gaan benutten en ik....ik kwijl nu al.
Alhoewel er al wat zuurpruimen in Breda zijn opgestaan die het hele idee maar niks vinden. Maar net als Maastricht, Zwolle, kan Breda best een mooie zaak gebruiken waar echte boekenliefhebbers op af gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten