donderdag 5 november 2015

The Cruelty aangekocht door uitgeverij De Fontein

Uitgeverij De Fontein heeft via een veiling de meest besproken ya-titel van de Buchmesse in Frankfurt aangekocht: The Cruelty van Scott Bergstrom. Dit is een actiethriller in de sfeer van The Bourne Identity.
Tijdens de Buchmesse was er wereldwijd veel belangstelling voor The Cruelty. Inmiddels zijn de rechten verkocht aan de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Finland. In Duitsland en Italië zijn uitgevers nog tegen elkaar aan het opbieden.
De filmrechten zijn al verkocht aan Paramount Pictures. 

De Fontein zegt als een blok voor deze actiethriller gevallen te zijn. Het is een intelligente, bij vlagen genadeloze 17-jarige Gwen Bloom in de hoofdrol.De vergelijking met een  jonge Lisbeth Salander (Millennium-trilogie) qua hardheid en gedrevenheid wordt gemaakt. In de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag gaat de hoofdpersoon op zoek naar haar ontvoerde vader. ' Het is heel goed geschreven en intrigeert van de eerste tot de laatste bladzijde. Ik heb het in één ruk uitgelezen.’, volgens de Fontein.

Omdat meerdere Nederlandse uitgevers interesse hadden, werd het een spannende veiling. Zowel deel 1 als deel 2 is nu aangekocht. Ze verwachten dat dit boek de klapper van 2017 gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten