zondag 9 augustus 2015

Ik ga op vakantie en neem mee..... Tim Notten

studio ld maas
De vakantiekoffer van Tim Notten

Mijn vakantiedilemma is natuurlijk: wordt het schrijven, of toch lezen? Ik zit in de worstelfase van mijn volgende boek. Dat klinkt erger dan het is, bij mij is dat de fase waarin zich alles in mijn hoofd afspeelt en het verhaal langzaam maar zeker scherpere contouren begint te krijgen. Wat bruikbaar is voeg ik toe aan de verhalen van mijn personages, tot het langzaamaan personen worden. En tussendoor schrijf ik wat aan de eerste hoofdstukken. Niet erg gestructureerd, ik weet het, maar zo werk ik het liefst.

Vandaag heb ik de laatste boeken binnen gekregen die in mijn koffer moeten.

‘Tweedracht’ van Nicolet Steemers en
‘Ultimatum’ van de broers Heerma van Voss. Logische keuze, ik ben uiteraard benieuwd naar de boeken die ook vier sterren kregen van Vrij Nederland. Ik heb beide al even in gekeken, de eerste paar bladzijden geproefd. Ik vermoed dat het niet alleen bij schrijven blijft, deze zomer.

Op mijn nachtkastje ligt al veel te lang dat boek van de laatste landgenoot die, alweer drie jaar geleden, vijf sterren in de wacht wist te slepen. ‘De vriend’, van Charles de Tex. Van hem heb ik ook ‘Schijn van kans’ nog ongelezen in de kast staan. Schande, ik weet het, want hij is de ongekroonde koning van de Nederlandse thriller. Maar voor het herfst wordt heb ik ze allebei gelezen, beloofd.
En mocht ik echt niet aan het schrijven slaan, dan heb ik altijd nog de romans ‘Birk’ van Jaap Robben en ‘Paaltje aan de horizon’ van Michiel Lieuwma bij me. Maak je om mij geen zorgen, ik kom de zomer wel door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten