dinsdag 9 juni 2015

Gegoochel met ledenbestanden

Hebban heeft een nieuw iniatief: je krijgt wekelijks een mail waarin ze je boekentips geven gebaseerd op wat je in je boekenkast hebt staan. Leuk idee!


HEBBAN HELPT JE GRAAG

Omdat je geregistreerd bent bij Hebban, sturen we je af en toe een bericht met tips en persoonlijke aanbevelingen. Deze aanbevelingen baseren we op je voorkeuren en boeken die je eerder las. Zo ontdek je hopelijk snel je volgende favoriete boek. 
Alleen is het nu al duidelijk dat het natte vingerwerk is. Waarschijnlijk gebaseerd op welke uitgeverijen geld in Hebban stoppen of veel reclame kopen. Maar dit laatste is mijn gedachte he.
Ik kreeg namelijk twee mails van Hebban; op thrillerlezersmail en op mijn eigen Inkmail. Echter....ik heb al maandenlang geen account meer op Hebban! Er staat geen boekenkast van mij op Hebban. Dus waar hebben ze de tips op gebaseerd? Buiten het feit dat ik al enkele keren verzocht heb mij uit het mailbestand te halen, kon ik dus deze wonderlijke ontdekking doen.
Ook op twitter komen wij dit bericht tegen:



















Er worden dus mails gestuurd naar zowel mensen die van niets weten dat ze geregistreerd zijn als naar mensen aan wie Sander Verheijen een hekel heeft , want die zijn kritisch en kussen zijn voeten niet, en die niet op zijn Hebban lid mogen zijn. Zo komt de lezersbase wel vol. Kijk sponsors we vragen 750 euro voor een advertentietje, want we hebben zoveel volgers. Mooie tactiek, maar niet erg eerlijk meneer Verheijen.
Zo wil je toch niet je site leiden. Eerlijkheid voorop zou ik zeggen. Duurt het langst schijnt die eerlijkheid.

Ink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten