zaterdag 21 maart 2015

Young adulttour in Oud-Beijerland

De cheffies van het Thrillerlezersblog samen op pad naar een avond met boeken in Oud Beijerland. Waar? Een plaatske onder de rook van.. ja van wat eigenlijk. De Tomtom liet ons een lange sightseeingtour doen rond Rotterdam, Barendrecht enzovoort waardoor we net op tijd arriveerden in de Boekenplus.
Eva Moraal, Jen Minkman, Jennefer Mellink en Olga Hoekstra stonden gereed rondom de tafel met boekencupcakes en hun eigen boeken op mooie stapels.
De schrijvers werden voorgesteld aan ons en om beurten namen ze plaats op de stoel en kon je ze van alles vragen.


Eva Moraals boek is net met een nieuwe omslag uitgegeven. De verwachting is dat deze jongeren beter zal aanspreken. Als je de omslagen ook naast elkaar zag, ben ik het daar wel mee eens. Ik vind de vorige overigens juist mooi en wat duister. Eva's Overstroomd komt in mei uit in Duitsland.
Ook praten we over onze lievelingsstad Rotterdam. Over

Donner die weer echt Donner is geworden en de Witte de Withstraat met de Bazaar en een bagelzaak waar ik heen moet in verband met de supertaarten die ze daar hebben. Eva was er lyrisch over.

Jen vertelt over haar vorige boeken bij uitgever Elyssee. Haar paranormale verhalen moesten echt anders worden, anders konden ze niet goed in de markt gezet worden. Tot ze de eigenaar van Storm ontmoette en daar haar boeken kon schrijven zoals zij het liefst wilt. Jen geeft les op een Mavo/Havo. Na de vakantie kwam een leerling met verbazing

naar haar toe. Ze had de boeken gelezen van Jen en ontdekte in een filmpje dat de schrijfster de docent Engels op haar school was. Jen spreekt vele talen waaronder Russisch?!
Jennefer Mellinks tweede boek komt in mei uit. De dag er voor had ik Gebroken gelezen. Heftig verhaal en daar praten we over. Het verschil tussen YA en volwassen zit in het taalgebruik. Bij volwassenen wordt er explicieter benoemd. Ook praten we over wat voor werk ik doe. Jennefer merkt op hoe ik begin te stralen als ik over de jongeren vertel. Ook hebben we het er over dat half Nederland zelf lijkt te willen schrijven naar aanleiding van haar vraag of ik ook schrijf. 
In die 25 jaar werken als gezinsvoogd, groepsleiding in gesloten setting, trainer agressiebeheersing als taakstraf heb ik
zoveel mooie en opvallende verhalen meegemaakt dat ik wel eens een deel van die verhalen op papier zou willen zetten. Die jongeren die uitgekotst worden, maar waar je met aandacht en eerlijkheid zoveel kon bereiken, maar vooral ook begreep waarom ze steeds verder ontspoorden.'Ga dat dan eens doen', raadt ze me aan. Nee ik ben geen schrijver. Ik lees dolgraag en daarnaast vind ik het keileuk om boeken en schrijvers onder de aandacht te brengen. Ze vindt dat ik er over na moet denken.


Natasja Storm loopt er ook rond. Deze jonge dame heeft de uitgeverij Storm Publishers, waar oa Jen en Olga bij zitten. Zeer enthousiast kan ze vertellen over haar uitgeverij.

En dan Olga Hoekstra: Hitte wordt aanstaande donderdag in Gouda gepresenteerd. Een new adult. De eerste oorspronkelijk Nederlandse die uitkomt. De rest is tot nu toe allemaal vertaald werk. Ik heb hem al gelezen en je merkt het verschil tussen young en new heel goed. Dat Olga ook met Hitte weer goed werk aflevert is duidelijk.
Hitte komt uit onder de naam Lis Lucassen. Dit om het verschil tussen thrillers en jongerenboek duidelijk te maken. In mei komt haar tweede thriller Nevel uit. Het vervolg op Dodenweg. Een boek waar ik enorm naar uitkijk. Wat Olga over Nevel vertelde, maakte me razend nieuwsgierig. Geduld dus.


Het was zo gezellig en gemoedelijk dat het half elf werd voordat we het wisten. Tijd voor een rit terug en een Mac, want het avondeten bestond uit heerlijke zelfgebakken appeltaart van Mir, dus tijd voor nieuwe vulling. Daar even het hele team over de tong laten gaan (mag ieder nog blijven? JA!).
Mir en ik kijken terug op een zeer gezellige avond met leuke dames en veel geklets. Op de ochtend er na wakker worden met een big smile en een vrolijke bui.






3 opmerkingen:

  1. duim

    anoniem, maar insiders weten van wie...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar toch wel een beetje door dit mooie verslag. Succes dames met jullie schrijven en alles wat je er nog naast doet. En wat fijn dat het team over de tong is gegaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar toch wel een beetje door dit mooie verslag. Succes dames met jullie schrijven en alles wat je er nog naast doet. En wat fijn dat het team over de tong is gegaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen