donderdag 26 maart 2015

Te koop - Eva Monte

Titel: Te koop
Auteur: Eva Monte
Uitgever: De Crime Compagnie
335 pagina's
Verschenen: 5 maart 2015
Recensie door Lydia Buist


Eva Monte is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Zij construeren hun originele thrillers op een bijzondere manier, namelijk via ‘brainmerge’. Alexandra zit achter de toetsen, maar de tekst komt uit hun beider hoofden. Al pratend, formulerend en thee drinkend vormt zich zo een spannend verhaal. En nooit ruzie! 
Echt waar. ‘Te koop’ is het debuut van de twee zussen onder de pseudoniem Eva Monte. 

Het is 2013. Nederland zucht onder de crisis. Er is nauwelijks beweging op de woningmarkt. Gelukkig is er hoop. De man van Marlinde, makelaar Richard Hoek, hanteert onorthodoxe methoden om de huizen van zijn radeloze klanten te verkopen. Dat hij daarbij een spoor van vernieling na laat ontdekt Marlinde pas als het te laat is...

In het proloog gebeurt er veel: Marlinde en Richard zijn op de begrafenis van hun nichtje Sanne, de dochter van Marlinde’s broer Erik. Als dit al niet erg genoeg is, wordt Marlinde op dezelfde dag voor een keuze gesteld om te kiezen tussen haar familie of haar man Richard. 
Het verhaal begint twaalf jaar later.. 
Marlinde en Richard wonen in Amersfoort en hebben inmiddels twee kinderen. Ze wonen in een gigantisch mooi huis. Richard heeft zijn eigen makelaarskantoor, hij werkt samen met 
styliste Ghislaine. We maken kennis met twee echtparen en een gezin, ze willen zo snel mogelijk hun huis verkopen. Wat ze minder leuk vinden is dat het ver onder de vraagprijs is.
Styliste Ghislaine adviseert om diverse aanpassingen te doen in hun huis. Dit tot ongenoegen van de klanten, maar ja je moet toch wat wil je je huis verkopen. 

Hoe ver zou jij gaan om je huis te verkopen?

Dat is een goede vraag. Nou ik hoop het nooit mee te maken met wat ik in dit boek lees. In het begin had ik geen hoge pet op van styliste Ghislaine, toen ik er achter kwam waar ze mee bezig was. Walgelijk gewoon. De auteurs hebben de personages goed neergezet en uitgediept. Voor de één voelde ik medelijden en voor Richard en Ghislaine voelde ik in eerste instantie walging, toch goed gedaan van de auteurs om dit gevoel te kunnen opwekken. 
‘Te koop’ is een goed, spannend verhaal, vlot en makkelijk geschreven. Leuk gedaan dat, wanneer je als lezer kennismaakt met de verkopers van het huis, je vooraf een advertentie ziet met het ‘Te Koop’-bericht van hun huis. 

De dames kunnen schrijven, want dit boek staat als een huis. Je leest het zo uit, ik was erg nieuwsgierig geworden naar de afloop van het verhaal. Wel jammer vind ik dat het soms voorspelbaar was, ik had al snel door wie de dader was. De reden waarom was voor mij echt een verrassing.  
Ik vind ‘Te koop’ een heerlijk boek voor tussendoor, het thema vind ik goed gekozen. Bij het zien van de cover zou ik dit boek zeker oppakken in de winkel, ik vond het wel iets hebben. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer gaan horen van deze zussen/auteurs. Ze hebben alle ingrediënten in huis om een goede thriller te schrijven. 

Ik geef ‘Te koop’ 3,5 ster.


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten