zondag 25 januari 2015

Wat vond Moon van Voorbedacht - Loes den Hollander?

Wat zou jij doen???

Als je kind niet terug wordt gebracht nadat ze met je vriend op pad is geweest naar zijn moeder? Een moeder de bovendien niet eens blijkt te bestaan?

Dit overkomt Marjon. Haar dochter Carice wordt niet terug gebracht door Philippe, haar ex- vriend na een familie bezoek. Dan blijkt dat Marjon Philippe helemaal niet zo goed heeft gekend, en begint het wantrouwen naar iedereen.
Want is iedereen wel wie hij lijkt te zijn?

Cover:
De cover is een hele mooie, de verlaten driewieler met het rode T-shirt. Een vage achtergrond er achter, een heerlijke spannende cover dus. Eentje die ik zeker even zou oppakken in de boekhandel. Het heeft een serene uitstraling maar dan zo`n kleine driewieler helemaal alleen op die plek, dat heeft weer iets verontrustends, waardoor je je gaat afvragen ‘waar is het kind?’. Al met al een mooie cover en deze krijgt van mij dan ook zeker 4  sterren.

Mijn mening:
Loes werd voor het verhaal van Marjon geïnspireerd door de verdwijning van Ruben en Julian. Ze werd hierdoor getriggerd en is daar een eigen verhaal omheen gaan maken. Maar wat zou jij doen als je kind of kinderen niet terug gebracht worden na een familie bezoek? Je wereld vergaat, volgens mij. En dat kun je wel terug lezen in het verhaal van Marjon. Haar woede, wanhoop en achterdocht kun je tussen de regels door voelen. Het boek leest heel erg fijn, je bent blij dat je dit niet zelf overkomt. In het verhaal komen er meerdere personages aan bod waar je zelf ook een beetje achterdochtig door wordt, en het sleept je mee tot het einde.

Het einde dat best heel verrassend is. Oké, je ziet wel wat aankomen, maar dan neemt het toch nog een andere wending. De spanning is niet de spanning waar ik enorm van houd. Het is een mooie Nederlandse thriller die heerlijk weg leest en waar je in mee gezogen wordt, omdat je eigenlijk gewoon wil dat het goed afloopt en als je het boek dicht slaat ben je echt heel erg blij dat je het jou niet overkomen is.

Plot: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 3
Schrijfstijl: 4

Conclusie: 4 sterren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten