maandag 1 december 2014

Verwacht in december!

De Simon Serrailler thrillers - Susan Hill (verschijnt 12 december 2014)
Rechercheur Simon Serrailler staat in deze omnibus centraal: de humane rechercheur die worstelt met zich zelf, zijn werk en met morele vraagstukken groter dan de mens. Door deze sterke en sympathieke hoofdpersoon wordt de lezer direct het verhaal in getrokken.Susan Hill, erkend vanwege haar literaire romans, weet een ijzersterke reeks met een perfecte ploten een sublieme stijl neer te zetten.De Simon Serrailler omnibus bestaat uit: Al watrondwaart, Zuiver van hart en De rand van het duister.

IJskoud - Isa Maron (verschijnt 6 december 2014)
Op een kinderboerderij in Amsterdam-Noord verdwijnt op klaarlichte dag een 7-jarig jongetje. Het is het oppaskind van de beste vriendin van Kyra Slagter, Sophie, en het drama voltrekt zich waar Kyra en Sophie bij zijn. Beide meiden zoeken dagenlang, maar van het kind wordt geen spoor gevonden. Onder leiding van Maud Mertens van de Amsterdamse politie wordt een grootschalige zoektocht georganiseerd. Heel Nederland leeft mee als er meer kinderen verdwijnen, sommigen pas 4 jaar oud, van openbare plekken in Noord-Holland: Artis, de camping in Bakkum, het strand bij Bloemendaal. Maud Mertens ligt onder vuur. Ooit maakte ze een inschattingsfout waardoor een jong kind overleed. Wie zegt dat zij de juiste persoon is om deze zaak op te lossen? Als het lichaam van een van de ontvoerde kinderen gevonden wordt, blijkt dat de ontvoerders nergens voor terugdeinzen. Dan stopt het roven even plotseling als het begon.


Moordvrouw - Witte leugens - Lex Passchier (verschijnt 17 december 2014)
Een student is vermoord na een bezoek aan de sportschool. In Stockholm wordt het lichaam gevonden van een jonge vrouw - duidelijk een afrekening. De politie ontdekt dat de twee slachtoffers met elkaar in contact stonden.
Rechercheur Fenna Kremer reist af naar Zweden om samen met een sympathieke Zweedse collega onderzoek te doen naar de dubbele moord. Dan escaleert de zaak...




Vrijheidsdrang - Karin Alvtegen (verschijnt 31 december 2014)
Om meer uit zijn leven te halen verkoopt de zevenenveertigjarige Anders zijn succesvolle beleggingsmaatschappij. Gewend aan het feit dat alles te koop is begint hij aan zijn nieuwe leven: hij onderneemt een reis naar Noord-Zweden. Daar neemt een gevoel van neerslachtigheid bezit van hem. In zijn auto vraagt Anders zich af wat al dat geld hem al die jaren gebracht heeft. Geen geluk in elk geval. Om aan deze beklemmende conclusie te ontsnappen doet hij zijn ogen dicht, trapt het gaspedaal in en laat het lot beslissen. Vrijheidsdrang draait om de levens van Anders, hoteleigenaresse Helena, de bemoeizuchtige Anna-Karin en Verner, de excentrieke buitenstaander. Net als Anders ontdekken ze dat het gedrag dat ze proberen te verbergen juist de drijvende kracht achter hun leven blijkt te zijn. Zijn ze in staat hun gedrag te veranderen voor het te laat is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten