donderdag 18 december 2014

Fatale klik - Marleen Ekelmans

Titel: Fatale Klik
Auteur: Marleen Ekelmans
Uitgever: Booklight
150 pagina's
Verschenen: november 2014
Recensie door Lydia Buist.



Marleen Ekelmans heeft twee grote passies: schrijven en lesgeven. Deze passies combineert ze in haar werk als musicaldocent. Ze geniet van het werken met kinderen en jongeren en laat zich door hen inspireren. Ze schrijft voornamelijk musicals, maar is daarnaast altijd bezig met verhalen schrijven. In 2013 verscheen haar debuut ‘In het duister’. ‘Fatale klik’ is haar tweede boek, dit zijn beide Young Adult thrillers.

Sofie is een jonge vrouw van twintig en studeert aan de kunstacademie. Ze woont op kamers in Groningen, samen met Morris, haar beste vriend en Charlotte, die ze pas kort kent. Sofie is stiekem verliefd op een nieuwe docent. Hij lijkt ook interesse in haar te hebben, want hij stuurt een vriendschapsverzoek via Facebook. Zij accepteert dit direct. Die ene klik verandert haar leven. Er ontstaat een romance, die zich uitsluitend via Internet en WhatsApp ontwikkelt, want niemand mag het weten. Sofie neemt alleen huisgenootje Charlotte in vertrouwen. Vanaf de dag dat ze deze relatie begint, staat haar wereld op de kop. Ze wordt gestalkt en belandt opeens in een vreemde gevaarlijke situaties. Wie zit erachter? Is docent Ben wel te vertrouwen? Is Morris jaloers? De waarheid is gruwelijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. 

Ping..... een melding van Facebook: u heeft een vriendschapsverzoek. Wat doe je? Accepteer je die zomaar? Sofie is smoorverliefd op haar docent en wanneer zij van hem een vriendschapsverzoek krijgt, accepteert ze die dan ook onmiddellijk. En dan verandert haar leven. Vanaf dat moment wordt ze gestalkt en wordt bedreigd. Ze wordt er misselijk van en haar vrienden Charlotte en Morris maken zich vreselijk zorgen om haar. 

Dan ziet ze het, het is een rouwkaart. Een rouwkaart met mijn naam en foto. Een geboortedatum en een overlijdensdatum. Ik staar ernaar en word misselijk.

Als je dit leest, krijg je toch kippenvel? 
Marleen heeft met deze Young Adult een mooi spannend verhaal geschreven waar je kippenvel van krijgt. Ze beschrijft de personages goed. Hoofdpersoon Sofie leer je goed kennen. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad, haar moeder heeft dikwijls last van depressies. Dit was ook de reden waarom Sofies vader wilde scheiden van haar moeder.  Sofies passie is dansen en schilderen, dat is dan ook haar uitlaatklep. Dit verhaal leest vlot, het had van mij wel langer mogen zijn. Wel vond ik de WhatsApp-berichten tussen Sofie en haar docent op den duur te zoetsappig worden, maar ik begrijp dat dit bij het verhaal hoort.

‘Fatale klik’ is een Young Adult wat prima gelezen kan worden door volwassenen. Het plot…..wie had dat gedacht…ik niet!

Ik raad ‘Fatale klik’ absoluut aan om te lezen. Naast een spannend verhaal bevat het een belangrijke boodschap: kijk uit met internet. Kijk uit met wat je deelt op internet aan foto’s en dergelijke. Voordat je het weet belandt je in een nachtmerrie.

Ik geef dit boek 3 sterren.





Zelf lezen? Hier kun je het boek bestellen

2 opmerkingen:

  1. Super boek
    Zelfs voor een meisje van dertien (ik) een geweldig boek!! Kan er verder niks over zeggen

    BeantwoordenVerwijderen