woensdag 17 december 2014

De favoriete boeken van Milou van der Will in 2014

Milou van der Will bracht dit jaar 'In mijn bloed' uit. Een heerlijke harde thriller van Nederlandse bodem. Milou bedacht een hoofdpersoon als de journaliste Bente die nog een aantal boeken door kan.
Welke boeken las zij zelf graag in 2014?


Shot gun love songs - Nickolas Butler (heerlijk boek, mooi verhaal over vriendschap en het Amerikaanse platteland). Henry, Lee, Kip en Ronny zijn samen opgegroeid in het landelijke Wisconsin. Sinds hun jeugd zijn ze andere paden ingeslagen; Henry bleef op de familieboerderij en trouwde met zijn jeugdliefde, terwijl de anderen op zoek gingen naar méér. Ronny werd rodeorijder, Kip zocht zijn fortuin in de stad en muzikant Lee werd in één klap beroemd met zijn debuutalbum Shotgun Lovesongs. Nu zijn alle vier weer terug in de stad voor de bruiloft van Kip en dreigt oud zeer aan de oppervlakte te verschijnen. Iedereen blijkt de vriendschap anders te ervaren, en de vraag is of de banden nog zo sterk zijn als vroeger. Shotgun Lovesongs gaat over liefde en trouw, de kracht van muziek en de plaats waar we echt thuis horen.
Pogingen iets van het leven te maken van "Hendrik Groen" (ontroerend en grappig!)

Hendrik Groen is wel oud maar niet dood, en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid te nemen van dit charmante personage...




Nachtfilm van Marisha Pessi (prachtig geschreven en spannend!)
De jonge, mooie Ashley Cordova wordt op een koude oktoberavond dood teruggevonden in een verlaten pakhuis in Manhattan. Het lijkt alsof ze zelfmoord heeft gepleegd, maar onderzoeksjournalist Scott McGrath vermoedt dat er meer aan de hand is. Hij volgt de familie Cordova al jaren, en is geobsedeerd door Stanislas Cordova, beroemd film noir-regisseur en de vader van Ashley. Cordova is al jaren niet meer in het openbaar gesignaleerd en het vermoeden is dat hij zich teruggetrokken heeft op z'n landgoed The Peak. Vastbesloten het mysterie rondom Ashley's dood te ontrafelen gaat McGrath op onderzoek uit en delft hij dieper in de duistere wereld van dochter en vader. Een speurtocht langs een inrichting, duistere nachtclubs en onderwereldfiguren volgt, totdat het lijkt alsof McGrath zich in een film van Cordova zelf bevindt... en hij vraagt zich af: is hij het volgende slachtoffer? Marisha Pessl is terug met deze fantastische, hallucinerende en duizelingwekkende roman over de dunne scheidslijn tussen feit en fictie.

3 opmerkingen:

  1. Shotgun lovesongs vond ook ik een prachtige roman.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen staat ook op mijn lijstje. Zo benieuwd naar!

    BeantwoordenVerwijderen