dinsdag 28 oktober 2014

Kernjurylid vertelt....

NS publieksprijs lees/foto verslag; Maak kans op 1 jaar lang gratis boeken!

Zoals vele waarschijnlijk al hebben gezien is de stemperiode voor de NS publieksprijs van start gegaan.



Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd om als Kernjurylid (samen met 274 andere leden) deel te nemen aan de bijeenkomst.
Bij aankomst werden we ontvangen met koffie/thee en werd de presentatrice van de avond aan ons voorgesteld. Vervolgens natuurlijk ook de directeur van de consumentenmarkt NS (Ron Schneider) en de directeur van de CNPB (Eppo van Nispen tot Sevenaer). 
En het allerbelangrijkste was natuurlijk de bekendmaking van de genomineerde titels:
Geachte heer M.- Herman Koch
Debet- Saskia Noort
De kraamhulp- Esther Verhoef
Toen ik je zag- Isa Hoes
Kieft- Michel van Egmond
Ventoux-Bert Wagendorp



Zoals je kunt zien, boekentitels met voor ieder wat wils. Waargebeurde verhalen, sport, romans en natuurlijk ook thrillers.


(Bijna) alle auteurs waren op deze avond aanwezig en iedereen kwam op het podium om wat te vertellen over het boek en hier een zin uit voor te lezen. Herman Koch kon er helaas niet bij zijn, maar had een video boodschap ingestuurd voor de kernjuryleden en alle aanwezigen. Ook van Isa Hoes stond er een video boodschap klaar voor het geval de opnames op de set, waar zij op dat moment aanwezig was, zouden uitlopen. Uiteindelijk was zij later wel bij het signeren van de boeken aanwezig.




Alle kernjuryleden kregen een tas met de genomineerde boeken mee naar huis, welke zij natuurlijk eerst nog konden laten signeren door de auteurs. Zelf stond ik gelukkig als één van de eersten in de rij en had al snel alle handtekeningen en een mooie foto samen met de auteurs.


Het was voor mij een superavond om nooit te vergeten. Naast de boeken die we mee hebben gekregen om te lezen en natuurlijk te beoordelen, zodat wij straks onze stem kunnen laten horen, kregen we nog een ‘’opdracht’’ mee.

Nadat we ons thuis hadden aangemeld via een link in een bijgevoegde brief bij de boeken, was het de bedoeling dat wij natuurlijk heel veel andere boekenliefhebbers op de hoogte zouden gaan brengen en stemmen zouden gaan ‘’verzamelen’’.


Het leukste wat daarbij hoort, is dat wanneer er via deze ‘’stemlink’’ van mij als kernjurylid de meeste stemmen binnen komen, ik kans maak op de titel 'De Leesambassadeur 2014' en daarbij een jaar lang gratis boeken. Dit zou natuurlijk echt helemaal geweldig zijn en is ook op dit moment echt mijn droom, waar ik voor de volle 200% voor ga. Ook voor de stemmers zijn er natuurlijk kansen om leuke prijzen te winnen, o.a. ook een jaar lang gratis boeken en meerdere prijzen zoals NS-dagkaarten en boekenbonnen.

Ik hoop natuurlijk dat vele lezers van deze blog ook nog hun stem willen gaan uitbrengen op één van de genomineerde boeken(of een boek naar eigen keuze) en als het zou kunnen het liefst via deze link. 

Je wordt doorgestuurd naar de gewone ‘’stemsite’’, maar wanneer je bent doorgestuurd via bovenstaande link en dan op een boek naar keuze stemt, telt hij ook mee als stem voor mij om kans te maken op de titel 'Leesambassadeur'. Elke stem helpt mij dus letterlijk een stapje dichterbij mijn droom.


Stemmen is heel simpel:

- Klik op de link: stemlink    
- Stem op een boek naar keuze
- En vul je email adres in(dan is de stem al geldig)

Vervolgens kan je ervoor kiezen nog je gegevens in te vullen, zodat je zelf ook kans maakt op 1 van de prijzen (maar je kunt er ook voor kiezen om alleen met je e-mailadres te stemmen)


Ik hoop dat iedereen het bovenstaande lees/foto verslag leuk vond en dat er natuurlijk vele boekenliefhebbers van zich laten horen door te gaan stemmen!



Groetjes van Marion Poeste Thomas
(zelf ook auteur van het boek ‘’Ademloos verlangen’’)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten