maandag 27 oktober 2014

Mel Wallis de Vries wint de Hebban Young Adultprijs

Winnaar van de Young Adult prijs

Ik had voor deze prijs wel de meeste spanning. Waarom? Heb je zelf een boek geschreven? Nee maar er zitten een aantal schrijvers tussen die ik gewoon zo mag en het zo gun. De top 5 van genomineerden bestond uit alleen maar goede boeken:


Danielle Bakhuis met Wat als

Cis Meijer met Verdoofd
Margje Woodrow met Geraakt
Helen Vreeswijk met De Kick
Mel Wallis de Vries met Wreed

Als ze dan de top tien aftellen (waarom eigenlijk de top tien als de bovenste vijf al bekend zijn????) met op tien Natasza Tardio en op 8 Eva Burgers en Margje met Examendeal op 6, breekt de top vijf aan.

Op 5 Danielle Bakhuis
Op 4 Cis Meijer
Op 3 Margje Woodrow (die vantevoren al vastbesloten was dat zij eeeeecht niet in de top vijf zou staan)
Op 2 Helen Vreeswijk
Dus op 1  Mel Wallis de Vries

Terwijl Mel zo vaak prijzen wegsleept, is zij iemand die altijd even blij en enthousiast reageert. Ze staat stralend te vertellen hoe blij ze is met de prijs, omdat het publiek gestemd heeft.

Na afloop staan we een hele poos te kletsen (ik denk wel dat ik Mels persoonlijke stalker aan het worden ben). Mel had verwacht dat Helen Vreeswijk zou winnen. Eigenlijk gunden we allebei Helen zo de prijs. Helen is de Godmother of Young Adult. Al heel wat jaren. We waren allebei een beetje  geschrokken van Helen, die ongeneeslijk ziek is. Dan is een prijs weer even minder belangrijk.

Toch maar even, als Mel met Cis Meijer staat te praten, de prijs uit haar tasje stelen. En dan blijkt het sculptuur best scherp te zijn en wapenproof...dus ik geef hem maar snel weer terug.
Deze week komt haar nieuwe boek 'Shock' uit en als je haar boeken nog niet kent, wordt het tijd dat je gaat beginnen. Keer op keer zet deze dame een steengoede YA neer. En altijd is er een eerste keer om te beginnen met een boek van Mel. Ik heb Miriam, de medebeheerder, gedwongen dat ze moest gaan lezen, dat ze anders er uit werd gegooid en ze gaf me gelijk na het lezen.


4 opmerkingen:

  1. en IK OOK!! om het over Wreed nog maar niet te hebben...en wat dacht je van Mel...echt serieus een van de leukste personen die ik gisteren heb ontmoet :-D

    BeantwoordenVerwijderen