vrijdag 4 juli 2014

Boekpresentatie Geraakt van Margje Woodrow

Tilburg, donderdag 3 juli

Boekpresentatie Geraakt van Margje Woodrow


Dubbend overdag of ik nou wel of niet zou gaan, want zo leuk vind ik dat niet in mijn eentje blabla, maar leuk even kennismaken en tja Iris had een cupcake gemaakt (oase met rubberen band en daarop roze bloemen en allerlei gefrutsel)..zonde..zonde...hup niet aanstellen en gaan!
Dan belandt je in een keigrote, maar vooral erg mooie boekenwinkel: GianottenMutsaers:
Heerlijk groot, ruim van opzet en...erg belangrijk: een goede thrillerafdeling! Wat je maar zelden in een boekenzaak tegenkomt. Van Kemenade in Breda heeft een klein kastje waar ook nog eens stokoude thrillers instaan en alleen de poulaire grote namen als nieuw. Hier staan de nieuwste boeken, zelfs waarvan ik niet  wist dat die al uit waren. Boekenparadijs dus. Nee nee niet kopen, niet doen (mislukt).Uitgekeken neem ik maar eens vast plaats op rang 1 en raak in gesprek met Emmy, medeblogger
(www.zonenmaan.net). Zoals er nauwelijks blogs zijn over thrillers, gaat ook die van haar veel meer over romans en Young adults. Maar wel even een kijkje waard.

Margje had van tevoren al verteld duizend keer liever voor een volle klas te staan dan dit. Aan het kopje van haar te zien, is ze best zenuwachtig.
Janneke van uitgeverij Gottmer doet de inleiding en vertelt enthousiast over Margje en haar inzet. Vergeet het boek uit te reiken omdat ook haar hobby niet het spreken in openbaar is.
Margje vertelt over haar Geoff, hoe hij haar helpt en na een drukke dag altijd gelijk klaarstaat ook al is hij nauwelijks binnen om te luisteren naar wat ze bedacht heeft. Zo ontroerd raakt ze zelf, dat ze tranen weg moet pinken, maar wat de hele zaal alleen maar heel schattig vindt! Als mensen toch eens ophielden met zich schamen voor echte emoties!?
Geoff is totaal verrast dat zij hem een exemplaar wil overhandigen. Hij vertelt over de vele mailtjes van mannen die de laatste tijd binnen druppelen sinds de actie die Margje op facebook had. Mannen die niet geïnteresseerd zijn in de strandtas met boek, maar in Margje zelf. De trotsheid straalt van hem af als hij over haar staat te praten.
Ook bedankt ze haar mensen van de uitgeverij en haar fotomodel die voorop Geraakt staat.

Margje mag gaan staan signeren, wat heel veel tijd kost,want het is druk! Dus ze mag een flinke stapel boeken signeren. Maar ach; een enorme tafel met gevulde glazen staat uitnodigend te wachten en gaat in rap tempo leeg. Ik heb intussen al kennisgemaakt met Cis Meijer: wat een leuk "wijf"! Wijf heel positief bedoeld: grappig, aardig, vriendelijk en kwebbel. Heb net deze week haar boek kunnen lezen en ben echt enthousiast over haar Verdoofd. Beide dames trouwens zijn een aanwinst in het jeugdthrillersegment!
Normaal moet Braboland altijd richting Amsterdam afreizen voor boekpresentaties, dit keer mocht Cis vanuit Amsterdam naar het Brabantse. Ze vond het zo leuk: die mensen met een zachte G. Zei wel dat ze in ongeveer een van de lelijkste steden was beland en zeker snel eens Breda moest bekijken.

Nadat alle prosecco e.d. op was taaiden we nog even af naar de gezellige koffiebar die ook in de winkel zit.
Maar dan moet je wel eerst weer langs al die boeken.... Verdorie! In het tasje zat uiteindelijk: John Green met Een weeffout in onze sterren, nieuwste Val McDermid en Piper Kerman met Oranje is het nieuwe zwart.
Mijn eerste drie gekochte boeken van dit jaar! Normaal kocht ik er minimaal 10 in de maand.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben jaloers dat ik er niet bij was deze keer, wat een mooie dame en mooie boekhandel zeg. Kunnen die boeken nog wel in je kast Ink en Sil heb je ook nog wat aangeschaft?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Geraakt' zou dus ook de titel van dit verslag kunnen zijn. Fijn leeswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ink,
  leuk om terug te lezen, het was gezellig gisteravond! Een kleine toevoeging voor de duidelijkheid: ik zei niet zelf dat ik in een van de lelijkste steden was beland, dat zei jij tegen mij :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk! Moest het even herlezen, maar zoals het er nu staat, lijkt het alsof jij het zei. Moet dus:' ik zei'staan. Excuses vast voor alle boze mail uit Tilliecity haha

   Verwijderen
 4. Klinkt als een hele mooie, bijzondere presentatie. Ik ben erg benieuwd naar het boek ook ! Leuk verslag.

  De boekhandel is prachtig en ik hoop dat ze het gaan redden !! Mooi initiatief van moeder en zoon.

  Waarom zeggen mensen uit Breda toch altijd dat Tilburg een lelijke stad is ? Ik woon práchtig ! ;)

  Lfs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar wat de mensen uit Breda er ook wel bij horen te zeggen dat Tilburg een hele leuke stad is op het gebied van muziek (allerlei leuke iniatieven) en kunst. Daar staat de stad hoog mee!

   Verwijderen
 5. Leuk verslag en wow wat een boekenzaak daar zou ik best wel een keertje rond willen neuzen. Geld mee pinpas thuis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was heel leuk om je te ontmoeten Ink!

  BeantwoordenVerwijderen