zaterdag 21 juni 2014

De boekenkast van....Danielle Hermans




1) Welke genre boeken heb je in je kast staan?

Ik heb twee boekenkasten met een mix van romans, kinderboeken, geschiedenisboeken en andere non-fictie. Van de Vijf van Enid Blyton, Ian McEwan en Maarten ’t Hart tot De Geschiedenis van Nederland. Daarnaast heb ik boven mijn bed drie planken hangen. Daar staan voornamelijk thrillers in, maar ook romans en true crime. En naast mijn bed staat een boekenkastje met boeken die ik nog moet lezen.

2) Wat is je favoriete boek wat er tussen staat?

De vraag naar mijn favoriete boek vind ik altijd een moeilijke, want er is veel moois geschreven. Indrukwekkend vond ik Revolutionary Road van Richard Yates. Dat geldt ook voor De naam van de roos van Umberto Eco. Maar mijn favoriete boek is In Koelen Bloede van Truman Capote.





3)Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?

Aan het boek De Kinderkaravaan van An Rutgers van der Loeff heb ik goede herinneringen. Het gaat over een groep van zeven kinderen die in 1844 van het oosten naar het westen van Amerika trekken. Het is de vraag of ze het met z’n allen redden. Ze moeten allerlei ontberingen ondergaan. Wij speelden dit boek met een groep kinderen na door de rollen te verdelen, op pad te gaan en scenes na te spelen.

4) Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?

Ik lees zo’n 25 boeken per jaar. Soms meer, soms minder.

5) welk boek zou je graag willen aanraden?


Buiten de boeken die staan onder de vraag wat mijn favoriete boek is, moet iedereen alles van Ian McEwan lezen, maar ook ‘Duisternis’ van Gillian Flynn en ‘We moeten het even over Kevin hebben’ van Lionel Schriver.







Daniëlle Hermans is de succesvolle schrijfster van vier thrillers, waaronder het in januari 2013 verschenen In vredesnaam. Naast schrijfster is zij freelance communicatiemanager. 

De grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben Daniëlle Hermans aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen. Haar debuut Het tulpenvirus stond op de shortlist van de Schaduwprijs 2008 en op de tiplijst van de Diamanten Kogel 2008 en werd ook internationaal een succes. De rechten werden verkocht aan de VS, Spanje, Duitsland, Italië, Brazilië, Noorwegen, Finland, Zweden en Turkije. Haar tweede boek, De watermeesters, werd verkocht aan Duitsland en Italië. In 2011 verscheen De man van Manhattan, een zeer spannende thriller over de stad New York toen deze nog Nieuw-Amsterdam heette en een Nederlandse kolonie was. 
In januari 2013 leidde een unieke samenwerking met de stichting Vrede van Utrecht tot de publicatie van de thriller In vredesnaam, geschreven ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht. En in mei 2014 kwam het boek Stil in mij uit, overleven bij de nonnen wat ze samen met Esther Verhoef maakte. Hierin vertellen vrouwen hun schokkende verhaal over seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke kerk.

2 opmerkingen:

  1. Ow leuk, je boeken staan op kleur :) De Naam van de Roos vond ik in het begin moeilijk inkomen, maar het was wel de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie verzameling!! Ik vraag me alleen af of je je boeken weet te vinden als ze op kleur staan?

    BeantwoordenVerwijderen