donderdag 17 april 2014

Wim Krings en zijn thrillertips van april

Wim Krings geeft maandelijks tips over thrillers tijdens de Thrillersalon. Op 13 april was het weer zover:
Wim had dit keer twee boeken bij hem en het eerste boek is van Sabine Durant Onder je huid. 
Een boek met weinig personages maar wel spannend. Je denkt dan dat niet veel mensen de dader kunnen zijn. Tot de laatste bladzijde vraag je je af wie die dader zal zijn.
Gaby Mortimer heeft een perfect leven: een mooie baan bij de tv, een succesvolle man, een prachtige dochter en een groot huis in Londen. Tot ze tijdens het hardlopen stuit op het lijk van een jonge vrouw en alle zekerheden uit haar bestaan wegvallen. Gaby belandt in een nachtmerrie. Onder je huid is de perfecte psychologische thriller voor lezers van S.J. Watsons Voor ik ga slapen en liefhebbers van de boeken van Nicci French. Durrant beschrijft met veel gevoel hoe de hoofdpersoon verstrikt raakt in een psychologische achtbaan waaruit geen ontsnappen lijkt, met een zeer sterke plottwist aan het eind

Het tweede boek is Heller van Michael Berg. Vorig jaar won hij de Gouden strop en er wordt dan extra op je gelet. Maar het is Michael Berg weer gelukt.

Tobias Heller, oprichter en eigenaar van de Heller Entertainment Factory, is een internationaal bejubelde televisieproducent. Ondanks zijn succes is er de voortdurende hunkering naar erkenning. Aan de vooravond van zijn zestigste verjaardag wordt hij uitgenodigd voor Een goed gesprek, hét interviewprogramma van de publieke omroep. Gestreeld door het verzoek stemt Tobias Heller toe. De drie uur durende uitzending beschouwt hij als de bekroning van zijn imposante carrière. Tot hij, live op televisie, geconfronteerd wordt met zijn verleden.

1 opmerking: