donderdag 17 april 2014

Debuutprijs van de Jonge jury



Op 16 april jl vond in de Doelen te Rotterdam de dag van de  Jonge Jury plaats. Om 11.00 startte de dag met de Rotterdamse Groove Kings die een geweldige breakdanceshow neer zette en de afgeladen zaal los kreeg.
Daarna gingen vele meiden los toen Jasper en Marius Gottlieb van het programma Spangas het podium opkwamen. Na wat schrijvers kort te interviewen en te vragen of ze tips hadden voor de winnaar van de Debuutprijs, die ze zo bekend zouden gaan maken.
Tot grote verrassing van de schrijfster, die precies voor ons zat, die nog even verbaasd aan het meisje naast zich vroeg of het echt waar was, won Natasza Tardio voor het boek Moordvrienden de Debuutprijs. Mensen in de zaal waren wat verward, aangezien Natasza Tardio voor de Young Adultthriller Moordvrienden verscheidene waargebeurde verhalen schreef zoals Spiegelbeeld, mijn leven met anorexia. Een boek wat ze samen met Sharmeela de Roo schreef, over Sharmeela's strijd tegen haar anorexia. Aan het eind van het boek lijkt Sharmeela de strijd gewonnen te hebben, maar binnen een jaar pleegt ze helaas zelfmoord door van een hoge flat af te springen.
Maar mevrouw Tardio won deze debuutprijs, omdat Moordvrienden haar eerste YAboek was. Deze week komt er bij uitgeverij Kluitman een boek uit wat is geschreven voor kinderen vanaf 12 jaar. Misschien is daar ook een aparte prijs voor? Zou toch leuk zijn om dan weer wat met het nieuwe boek  te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten