zondag 23 maart 2014

Melissa Skaye doet verslag......boekpresentatie "Doelwit" van Linda Jansma

Samen met mijn man en dochter liep ik om 14:00 de sfeervolle Readshop in Almere-Haven binnen, waar de presentatie zou worden gehouden van Doelwit: de vijfde thriller van Linda Jansma. Er waren al wat fans van deze sympathieke auteur. Achterin de winkel stond een tafel met daarop stapels Doelwit, waar menigeen hebberig van werd. Terwijl ik met veel plezier kennis maakte met veel lezers die ik via Facebook herkende, kwam Linda de winkel binnen, samen met haar trotse vader en Ilse Karman, uitgever van De Crime Compagnie. Terwijl er gezellig werd gekletst nam Ilse rond 14:30 het woord en opende daarmee de presentatie. Ze sprak uit hoe blij en trots ze op Linda is (en terecht) en Linda nooit te beroerd is, ondanks haar eigen drukke werkzaamheden, een helpende hand te bieden. Iets dat ik persoonlijk kan beamen. Daarna nam Linda het woord. Linda gaf aan niet zo’n prater te zijn, ze schreef liever (waardoor mensen uiteraard in de lach schoten) maar ze wilde toch graag wat vertellen. Ze legde uit hoe Doelwit was ontstaan. Ook dat ze heel graag had gewild dat de mensen met wie ze over dit boek had gesproken naar de presentatie zouden komen, maar ze er alle begrip voor had dat dit niet kon. Doelwit gaat over erewraak en is op ware feiten gebaseerd. De mensen durfden het niet aan, waar iedereen begrip voor had. Linda bood het eerste exemplaar van Doelwit aan haar uitgever Ilse aan, wat erg werd gewaardeerd. 
Linda werd niet alleen verwend met mooie woorden, ook met prachtige bloemen, kaarten en lekkernijen. 
Auteur Natasza Tardio deed een live interview met Linda. Leuke en interessante vragen kwamen voorbij, waaronder de vraag wie het favoriete karakter van Linda in Doelwit is. Hilarisch werd het toen Natasza dit mooie interview afrondde en aangaf dat er iemand via Facebook had laten vallen dat zij vast geen goede vragen zou kunnen bedenken. Diegene kon dat veel beter, was er gezegd. Dat bleek Puck Vermeulen te zijn. 
Uiteraard was het allemaal gekkigheid, maar hulde aan Puck: ze stelde haar eigen vragen en kreeg zelfs de smaak goed te pakken. De prachtige bos bloemen die Natasza als dank van De Crime Compagnie had gekregen, gaf ze heel spontaan aan Puck. Een ontzettend lief gebaar en dat was ook opvallend: in de Readshop waren allemaal heel lieve, blije en spontane mensen die het samen tot een feestje maakten. Deze presentatie was een groot succes. 

Rijen voor de tafel volgden waar Linda haar Doelwit signeerde. Er stond een stoel waarop de lezer kon zitten terwijl diegene alle aandacht van Linda kreeg en ze Doelwit signeerde. Naderhand werd er, onder het genot van een drankje, lekker nagepraat. Ik ben er zeker van dat Linda zichzelf wederom heeft overtroffen en iedereen gaat genieten van Doelwit. Om daarna weer smachtend te wachten op haar zesde thriller. We kunnen dan ook als fans in ons handen knijpen dat Linda zeer productief en alweer druk bezig is met nummer zes!

Melissa


Hier zie je het fotoverslag dat één van onze FB-leden Lydia Buist ons heeft aangeleverd 











Lydia samen met Linda op de linkse foto en foto onder samen met Melissa Skaye

4 opmerkingen:

  1. Echt leuk verslag geworden. Onze razende roeltjes doen het goed. Dank Melissa en Lydia voor het laten meekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Charles Kuijpers23 maart 2014 om 13:22

    Leuk verslag, Melissa !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke verslag is dit. Bedankt er voor dames

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk verslag :-). Ik heb een begin gemaakt in Doelwit vandaag en geniet nu al ;-).

    BeantwoordenVerwijderen