dinsdag 25 februari 2014

"Dekmantel" - Loes den Hollander

Dekmantel door Loes den Hollander
Paperback 335 pagina’s
November 2013
Karakter Uitgevers B.V



Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende ideeën over wraak en het recht op vergelding. De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt wordt iedereen opgeschrikt door een gebeurtenis die te maken zou kunnen hebben met vergelding. In beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht? Het antwoord lijkt voor de hand te liggen.




Winston Ranzijn zit vast voor de verkrachting en moord op Jellemieke Kaagman, Maggie Bodegraven schrijft brieven naar haar man in de gevangenis alleen worden deze brieven nooit verstuurd.
Marcel en Fay Kaagman volgen het proces in de hoop dat de moordenaar van hun jongste dochter voorgoed achter slot en grendel verdwijnt, de doodstraf zou nog het beste zijn…..
Na de verdwijning van Celine, de jongste dochter van Winston, legt Maggie contact met Fay. Zij probeert te achterhalen of de familie van Jellemieke achter de verdwijning van haar stiefdochter zit. De manier waarop Marcel het proces volgt en de schilderijen die hij in zijn atelier heeft staan zorgen ervoor dat Fay ook haar bedenkingen heeft over zijn betrokkenheid bij deze verdwijning. Wanneer Maggie ook ineens verdwijnt gaat Fay erop af en lijdt dit tot zeer spannende en onverwachte ontwikkelingen.
Dit was mijn eerste kennismaking met het werk van Loes den Hollander, ik ben eigenlijk zeer verrast. Het verhaal pakt je vanaf het begin gelijk bij de strot, je moet doorlezen en weten waar het verhaal uiteindelijk naartoe gaat. Het schrijven in briefvorm was voor mij geen belemmering ik vond het eerlijk gezegd wel prettig lezen. Beide verhaallijnen waren goed uitgewerkt en kwamen uiteindelijk soepel bij elkaar. Ik heb met beide gezinnen meegeleefd, uiteindelijk waren ze allemaal het slachtoffer van Winston Ranzijn, een kinderoncoloog, een kindermoordenaar…..


Dit boek krijgt van mij 4 ****

Bianca

1 opmerking: