vrijdag 27 december 2013

De top 3 van Nanda Brouwer

De favoriete boeken van 2013 van 

Nanda Brouwer (uitgeverij Cargo)

En mijn top 3 boeken van 2013: eigenlijk onmogelijk om mijn favoriete Cargo-boeken te vragen, want ik heb vele favorieten die ik wil noemen: Karin Slaughter (mijn lievelingsauteur), Tomas Ross (heerlijke faction), Donald Nolet en Dennis Rijnvis (verrassende en veelbelovende debutanten), Erik Valeur (de verrassing van 2014, een mix tussen roman en thriller), Jo Nesbø (was Politie de laatste Harry Hole-thriller?), ….
Maar dan toch een toplijstje, al wordt het een top4:
Roman:
·         Elizabeth Gilbert – Het hart van alle dingen
o    Een heerlijk meeslepende roman, met prachtige levens- en liefdeswijsheden.
Buitenlandse thriller
·         Lars Kepler – Slaap
o    Sommige scenes heb ik met hand voor de ogen gelezen. Veel vaart in het verhaal en korte hoofdstukken: je leest het boek alsof je in een achtbaan zit. Ik heb echt een aantal nachtmerries gehad door dit boek. Alexandra, de vrouwelijke helft van het duo Lars Kepler, heeft zelf ook nachtmerries gehad tijdens het schrijven. Haar echtgenoot Alexander moest haar steeds geruststellen en vertellen dat Jurek Walter niet echt bestaat.
Nederlandse thriller: hier wordt het kiezen moeilijk! Ik heb namelijk twee favorieten dit jaar:
·         Heleen van der Kemp – Onschendbaar
o    De eerste Britt Franken thriller bij Uitgeverij Cargo en het smaakt naar meer. Realistische en sympathieke hoofdpersoon, doodeng thema.
·         Anita Terpstra – Overmand
o    Derde boek van getalenteerde thrillerschrijfster. Ik vind het heel jammer dat dit boek niet meer aandacht heeft gekregen, want Anita verdient een veel groter lezerspubliek. Overmand speelt zich af in het koude en ruige Alaska. De Nederlandse hoofdpersonen houden het verhaal ook weer dicht bij huis en herkenbaar.
Anita werkt aan een nieuwe thriller: Anders zal tweede helft van 2014 gaan verschijnen en ik kijk er enorm naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten