woensdag 6 december 2023

Hij ziet jou van Carla Kovach


Amber doet nog wat rode lippenstift op en bekijkt zichzelf in de spiegel voordat ze op een date gaat. ‘Niet opblijven!’ roept ze naar haar huisgenoten wanneer ze weggaat. Maar Amber komt die avond niet thuis. Amber komt nooit meer thuis.

Gina Harte probeert een gedegen onderzoek op te zetten, maar er beginnen steeds meer geruchten de ronde te doen over Amber en het lijkt erop dat iedereen een ander verhaal te vertellen heeft. Maar zodra Ambers levenloze lichaam wordt gevonden in een plaatselijk park, met dichtgelijmde blauwe lippen, wordt het plotseling stil.

Terwijl Gina Harte de laatste paar uur van Ambers leven naloopt, lijkt het erop dat het meisje simpelweg verdween op weg naar de bushalte. Wanneer een andere jonge vrouw in het holst van de nacht vermist raakt, is het een race tegen de klok om haar te vinden voordat ook haar voor altijd het zwijgen wordt opgelegd.

'Hij ziet jou' is het achtste deel met Gina Harte in de hoofdrol en ook deze keer vloog ik door het verhaal.

Het verhaal begint met een fragment dat zich tien jaar eerder heeft afgespeeld. Vervolgens maak je een sprong naar het heden en lees je over Amber die op weg is naar haar date. Maar Amber komt helemaal niet meer thuis. De spanning zit er dus meteen al goed in.

Vervolgens lees je over Gina Harte. Er is een lichaam bij een meertje gevonden en zij wordt, samen met haar collega's, op de zaak gezet. Het slachtoffer is gruwelijk aan haar eind gekomen.

Dan lees je ook hoofdstukken vanuit een ander meisje, dat later vermist raakt, én vanuit de onbekende dader. Je hebt natuurlijk wel een vermoeden dat dat degene is uit het fragment van tien jaar geleden, maar WIE het is blijft onduidelijk.

Dan raakt er wéér iemand vermist en het lijkt erop dat ze de dader niet op tijd kunnen vinden. Lukt het Gina en haar team toch nog om de twee vermisten te redden?

Verschillende mensen lijken steeds verdacht en ik wist echt niet wie de dader was. Carla Kovach weet de spanning dus goed op te bouwen.

Beoordeling: 4,0 kraaien

Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten