donderdag 7 december 2023

Middernacht van Amy McCulloch


Wanneer haar leven in Londen uit elkaar valt, wordt Olivia uitgenodigd voor een cruise naar Antartica met haar vriend Aaron. Ze kan haar geluk niet op, niet eerder was Olivia op zo'n spectaculaire plek: enorme ijskliffen doemen voor het schip op, pinguïns duiken in de diepblauwe golven en de zon gaat nooit onder.

Maar dan verdwijnt Aaron. En aan boord wordt een lichaam ontdekt. Omringd door vreemden heeft Olivia geen idee wie ze kan vertrouwen. En als ze daar niet snel achter komt, zal ze niet levend terugkeren...

'Middernacht' begint met een geheimzinnige proloog. Het is nog niet duidelijk om welke personages dit gaat. Vervolgens maak je een sprongetje naar 24 uur eerder...

Je leert Olivia en Aaron kennen. Samen gaan ze met een cruiseschip op reis naar Antarctica. Alles lijkt perfect te verlopen, totdat Aaron opeens verdwijnt. Vanaf hier begint de spanning al wat toe te nemen, want waar is Aaron opeens gebleven? Is er misschien iets met hem gebeurd?

Niet veel later gebeuren er meer vreemde dingen op het schip en Olivia vraagt zich af of ze zelf ook nog wel veilig is. Het lijkt erop dat iemand haar namelijk in de gaten houdt...

Dit verhaal las redelijk makkelijk! Ik vond 'Ademloos', het vorige boek van deze auteur, goed en ik was dus erg benieuwd naar dit verhaal.

De sfeer op het schip wordt goed op papier gezet. Je voelt continu een dreigende spanning. De vreemde dingen die gebeuren, zorgen er voor dat deze spanning nog meer toeneemt en de hele tijd wilde ik weten wat er met Aaron was gebeurd. Ook was ik benieuwd naar wie Olivia in de gaten hield.

'Middernacht' is zeker leuk om eens te lezen. Het verhaal vond ik niet zo goed als 'Ademloos', maar het was zeker niet slecht.

Het is overigens wel heel duidelijk dat de auteur zelf ook naar Antarctica is gereisd (dit lees je in het dankwoord), want ze weet er veel over te vertellen en hierdoor werd het verhaal ook realistischer.

Beoordeling: 3,5 kraaien

Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten