woensdag 15 september 2021

Zo'n mooi meisje van Carla Kovach

 


       


Wat vind ik van de cover?

Rosse lokken, een mooie blauwe vlinder, centraal de titel in het wit, de auteursnaam in het blauw. De covertekst 'Hij is een genadeloze killer, jij bent precies zijn type'. Het is op zich een mooie cover, maar ik weet niet zeker of hij helemaal past bij de iets meer abstracte covers van de vorige 2 delen in deze serie. Sowieso ben ik er van overtuigd dat de cover opvalt in de boekhandel of bibliotheek.

Wat verwacht ik van tevoren?
Het is het derde deel in de reeks rond Gina Harte en haar team. Van de vorige 2 boeken heb ik heel erg genoten, ik hoop dus vooral op een mooi en spannend vervolg.

Mijn recensie:
Het boek begint met de melding dat het is opgedragen aan alle mantelzorgers en zorgverleners, dat is mooi!

Toen ik destijds 'Dit heb je verdiend' las, noteerde ik dat ik in de war was en ook dit keer slaagt de schrijfster er in om me in war te brengen. Vooral in het begin, bij de hoofdstukken rond Miley heb ik eerlijk gezegd totaal geen idee waar dit over gaat, maar ik merk dat naarmate het verhaal vordert dat dit duidelijk ergens naar toe zal gaan. Ondanks het feit dat deze verwarring me ietwat irriteert, kan ik het op een bepaalde manier ook wel op prijs stellen dat de auteur eerst wat chaos schept om daarna alles mooi uit te werken.

Door de korte hoofdstukken ligt het leestempo behoorlijk hoog, ook door de rechttoe–rechtaan manier van vertellen, direct, zonder veel extra's, maar soms gaat de overgang tussen de hoofdstukken mij net iets te kort door de bocht. Zo eindigt een hoofdstuk met de zin 'Haal onmiddellijk … naar het bureau', en begint het volgende hoofdstuk met 'Hebben we … gisteren nog te pakken gekregen?' Dat voelt voor mij persoonlijk een beetje onhandig aan.

Er gebeurt veel, het verhaal is best wel spannend en goed bedacht maar voor mij leest het allemaal net iets te gemakkelijk weg. Ik moet – na de verwarring in het begin – nergens echt over nadenken en dat vind ik een beetje jammer.

Het derde deel in deze reeks scoort naar mijn gevoel aanzienlijk lager dan de voorgangers. Het is bovendien misschien een beetje flauw, maar ik voel me ook een beetje misleid door de covertekst, lees het boek vooral zelf en dan zal je misschien begrijpen wat ik bedoel.
Het basisidee van het verhaal blijft op zich op een bepaalde manier mooi en ontroerend, en daarom kom ik uit om een eindoordeel van 3 kraaien.
Toch met een beetje pijn in het hart, want ik had er toch net iets meer van verwacht … jammer, hopelijk kan een volgende deel me meer overtuigen.

Karin V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten