woensdag 7 juli 2021

Afdaling van Bernard Minier

 


Titel: Afdaling

Auteur: Bernard Minier

Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum: mei 2021

Recensie door: Tamara

Kraaien: 5

 

Hoofdinspecteur Martin Servaz, gevierd rechercheur, is geschorst vanwege zijn optreden in een groot onderzoek het jaar ervoor. Als hij midden in de nacht een telefoontje krijgt van zijn verloren gewaande geliefde, die zegt dat ze ontsnapt is aan haar ontvoerder, vertrekt hij halsoverkop om haar te vinden. Zijn zoektocht leidt hem naar een mysterieus bos in een vallei in de Pyreneeën. Als de vallei door een explosie wordt afgesloten van de buitenwereld en drie mannen worden gevonden die op gruwelijke wijze zijn vermoord, kan Servaz het niet laten zich te bemoeien met het onderzoek. Zeker niet als de dorpsbewoners het heft in eigen handen willen nemen…

 

“Want in de opengereten buik werden de buikspieren uit elkaar gehouden door een vreemd lichaam: Als een absurde en gruwelijke parodie op een zwangerschap was er met kracht een plastic pop tussen de ingewanden gedrukt die hem, Loridan, met haar kristalblauwe ogen dwars door het ijs aanstaarde.”

 

Het zesde deel alweer van de Martin Servaz reeks. In elk boek groeit Servaz als personage maar ook Minier als auteur. Elk boek is een genot om te lezen en dit boek is ook niet anders!

 

In alle boeken staat Marianne centraal, waar is zijn verloren gewaande liefde? Leeft ze nog steeds? Ook in dit boek komt Marianne weer boven water en Servaz onderneemt meteen actie om haar te zoeken, maar zal hij vinden waar hij al die jaren naar op zoek is geweest?

 

Wat de boeken van Minier zo mooi maken, is niet de tergende spanning, maar de rust die hij uitstraalt tijdens het lezen. Alsof je elk woord moet lezen. Dit boek is ook echt geen boek om binnen een dag uit te lezen, maar er echt van te genieten.

Eigenlijk is dit boek (deze reeks) als een doos goede dure bonbons. Die eet je niet in 1x leeg maar neem je steeds eentje om ervan te genieten. Net als dit boek.

Elke personage in zijn boek krijgt de aandacht die hij/ zij verdient. Al had ik wel graag wat meer willen weten over Dragoman. Wat nu echt haar probleem was, wat ze nu echt wilde bereiken.

 

Door dit deel heb ik ook weer zin om voorgaande delen op te pakken. Ook al hangen flarden van de vorige boeken nog in mijn hoofd, toch merk ik dat ik af en toe iets miste.

 

Het plot had ik niet zien aankomen en ergens hoop ik dat zoiets niet bestaat... (Google vertelde mij dat het helaas wel kan voorkomen, wat mij doet beseffen hoe ziek mensen kunnen zijn.) Ik had ook echt even de tijd nodig om het te laten bezinken.

 

Kortom, weer een topboek afgeleverd en ik kan niet wachten tot Servaz weer in de startblokken staat! Want dit smaakt naar meer! Veel meer!!!

 

Spanning: 4

Originaliteit: 5

Psychologische ontwikkeling personages: 5

Leesplezier: 5

Schrijfstijl: 5

Plot: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten