zaterdag 1 mei 2021

Tot nooit meer van Sterre Carron

 


Titel: Tot nooit meer
Auteur: Sterre Carron
Uitgeverij: Witsand
Pub. datum: april 2021
Recensie: Jacqueline
Kraaien: 4 vette


Oei ‘Tot nooit meer’ is een onheilspellende titel die de auteur aan dit boek heeft gegeven. Want hoe moet deze worden uitgelegd? Zal de hoofdinspecteur Rani Diaz iets overkomen? Of stopt de auteur Sterre Carron met schrijven? Het zijn aannames en aannames berusten over het algemeen niet op de waarheid dus heb ik die vragen maar snel los gelaten. Snel starten met lezen zodat ik er achter kom waar de titel op is gebaseerd.


Zaira is in de badkamer wanneer ze verneemt dat er een raam wordt ingeslagen. Ze houdt zich muisstil wanneer ze even later hoort hoe een zware mannenstem haar vriend bedreigd. Wanneer ze haar vriend Dimitri hiermee confronteert doet ze een vreselijke en gevaarlijke ontdekking. Ze slaat op de vlucht en gaat op weg naar vriendin Roos. Maar voordat Zaira bij Roos aankomt, gebeurt er voor haar ogen een vreselijk tafereel.....

Rani Diaz ontvangt een onrustwekkende oproep over een zwaar verminkt slachtoffer. Ze is nog maar net met haar team aan deze gruwelijke zaak begonnen en probeert samen met haar team overzicht te houden maar de dader komt steeds dichterbij.

‘Tot nooit meer’ is het tweede boek dat ik van Sterre Carron in deze serie lees. Net zoals ‘Arcanum’ is ook dit boek met het personage Rani Diaz in de hoofdrol heel goed als stand alone te lezen. Rani is een personage, dat wat chaotisch oogt, maar die goed weet hoe ze alle ballen privé en zakelijk in de lucht moet houden ook al gaat dit niet altijd van een leien dakje. Rani kan pittig uit de hoek komen maar ook zorgzaam voor haar teamleden en familie zijn. Af en toe ligt ze met haar eigen gevoelens overhoop..... maar he that’s life, daar hebben we allemaal weleens last van. Hierdoor wordt Rani ook weer erg menselijk met herkenbaar gedrag.

Het verhaal is mij goed bevallen. Sterre haar schrijfstijl is prettig en makkelijk te volgen waardoor het vlot wegleest. Op enig moment dacht ik te weten wie de dader was, maar was dat inderdaad wel zo? Die gedachte wuifde ik snel weg want door alle wendingen in het verhaal had ik dat vast mis…
 
En natuurlijk ben ik erachter gekomen waar de titel ‘Tot nooit meer’ op is gebaseerd maar je snapt dat ik daar verder geen uitspraken over doe;-) 
Het is in ieder geval een goed meeslepend en gruwelijk spannende thriller waarmee ik me meerdere uurtjes zoet heb gehouden, heerlijk! Laat het volgende deel maar komen Sterre!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten