dinsdag 30 juni 2020

Deeel 3 en slot met boeken van juli

23 juli

Een nieuwe thriller van de koning van de locked room mystery's. Chris McGeorge, auteur van Tik tak en Kiekeboe, is terug!

Kara Lockhart is net begonnen aan haar levenslange gevangenisstraf in HMP New Fern – een gloednieuwe zwaarbewaakte gevangenis voor vrouwen. Ze is veroordeeld voor een moord die ze zweert niet te hebben gepleegd.

En dan wordt ze op een ochtend ook nog wakker naast haar vermoorde celmaat. De deur is de hele nacht op slot geweest, en dus is Kara de enige verdachte. Er is alleen een probleem – Kara weet zeker dat zíj het niet gedaan heeft. Dus wie wel? En houdt het verband met haar onterechte veroordeling?

Hoe vind je een moordenaar op een plek waar iedereen er een is?




15 juli

Mungo St John groeit op in weelde op de tabaksplantage van zijn familie, opgebouwd door zijn succesvolle grootvader. Maar Mungo's vader is een slappeling en wordt verraden door de advocaat van de familie, Chester Marion. Door dit verraad verliest Mungo niet alleen zijn beide ouders, maar ook zijn erfenis.
Mungo zal zijn eigen fortuin moeten opbouwen en besluit zijn geluk te beproeven op zee. Hij wordt een geduchte slavenhandelaar en bemachtigt een eigen schip. Op een slavenveiling in New Orleans wordt hij geconfronteerd met nieuws over Chester Marion dat hem woest maakt. Mungo kan nog maar aan één ding denken: wraak.







16 juli

Pendergast is terug in zijn 19de thriller van het duo Preston & Child. En dit keer met een mysterie dat zelfs de meest doorgewinterde thrillerlezer zal laten bibberen.

Pendergast en junior agent Coldmoon raken verzeild in een race tegen de klok als tientallen identieke groene sneakers met daarin een afgehakte menselijke voet aanspoelen op een eiland voor de kust van Florida.

Pendergast begint met tegenzin aan de zaak, maar voelt zich algauw aangetrokken tot dit absurde mysterie. Tot overmaat van ramp blijven er tijdens het onderzoek alsmaar meer voeten aanspoelen. Pendergast en Coldmoon komen tegenover een tegenstander te staan die krachtiger en dodelijker is dan ze ooit zijn tegengekomen.




24 juli

In Gifspoor van Jet van Vuuren wordt een onschuldige hobby een gevaarlijke obsessie…

In het voorjaar wordt er op de grens bij Zeeland een naakte, vermoorde vrouw gevonden. De vrouw is zwaarverminkt in haar gezicht. De politie staat voor een raadsel: geen enkel spoor wijst naar een dader en zelfs na intensief politieonderzoek vinden ze niemand die haar heeft gekend. Het lijkt alsof de vrouw door niemand wordt gemist. Haar identiteit blijft onduidelijk. Na drie maanden wordt ze in een anoniem graf begraven. Noor den Braber is rechercheur in Middelburg. Ze is single, eind veertig, en leeft voor haar werk. Als het dossier van de vermoorde vrouw geen prioriteit meer krijgt, gaat Noor in haar eentje op onderzoek uit.





7 juli

Als je uit bent op wraak, kun je maar beter twee graven delven.

James Mercers familie is financieel aan de rand van de afgrond geraakt door de praktijken van de banken waarin zij hun vertrouwen hadden gesteld. Mercer pikt dit niet en zet alles op alles om het verdwenen kapitaal tot op de laatste cent terug te halen. Op wat voor manier dan ook. Maar zijn kruistocht zet kwaad bloed bij zijn slachtoffers – de mensen achter de schermen, de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Terwijl Mercer een crew samenstelt voor een allerlaatste diefstal, de klus die het tij voor zijn familie definitief zal doen keren, sluit langzaam maar zeker het net zich rondom hem.






2 juli

Ooit was Charles Street een zeer gerespecteerde MI6-agent, tot hij een verschrikkelijke fout maakte die hem zijn baan kostte. Nu is hij een wanhopig man die teert op zijn vroegere glorie en nauwelijks rond kan komen. Dan doet hij een ontdekking die de nieuwe president van de Verenigde Staten de kop kan kosten en een wereldwijd conflict kan veroorzaken. En die Street op de dodenlijst van Rusland doet belanden. Aan John Porter en John Bald de taak hem te vinden voor de Russen dat doen.










1 juli

Londen is het epicentrum van een wereldwijde pandemie en de stad is volledig in lockdown. Geweld en onrust liggen overal op de loer en niemand is veilig voor het dodelijke virus dat al duizenden slachtoffers heeft geëist. Ziekenhuizen zijn overvol, hulpdiensten machteloos.
Rechercheur Jack MacNeil heeft ontslag genomen bij de politie, ligt in scheiding en maakt zich zorgen om zijn zoon, die het virus opgelopen lijkt te hebben. Op zijn laatste dag wordt hij er toch nog op uitgestuurd om de moord op een kind op te lossen, nadat er een zak botten op een bouwplaats voor een noodziekenhuis is gevonden. De meedogenloze dader doet er alles aan om MacNeil tegen te werken en in een uitgestorven Londen begint een race tegen de klok. Door wie wordt MacNeil als eerste tegengehouden: de moordenaar, of het virus?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten