zaterdag 2 mei 2020

Hell city van Joanne Carlton


Titel: Hell City
Auteur: Joanne Carlton
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: maart 2020
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 5

Cover
De cover ziet er kleurrijk angstaanjagend en spannend uit! De dame staat met wapens en haar hond die haar ogenschijnlijk beschermt boven op een autowrak, roepen vragen bij mij op. De gebouwen staan in brand, er is geen elektriciteit, wat is er vredesnaam gebeurd? Zijn ze belandt in hun laatste halte?

Achterflap
Ze ontwaakt in een brandende stad. Op de eerste dag ontdekken de monsters haar. Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen. Op de derde dag redt een hond haar leven. En dat verandert alles. Hell City. De laatste halte.

Mijn mening
Nadat ik het eerste hoofdstuk van Hell City had gelezen dacht ik in wat voor een gruwelijk verhaal ben ik vredesnaam beland. Ik heb Hell City eerst even weggelegd want wat ik net gelezen had moest ik even laten bezinken.

Haar brein verbindt zich weer met haar lichaam, wat resulteert in het onmiddellijke besef dat ze nooit echt stervende was, dat haar geest slechts gemene spelletjes met haar speelde. Dat ze nooit kón sterven. Ze is immers al dood.’

Een paar uur later heb ik het boek weer opgepakt. Dit omdat de auteur Joanne Carlton mij toch enorm heeft getriggerd en ik het bizarre verhaal met Allie in de hoofdrol verder wil lezen. Leeft ze, is ze dood of zweeft ze ergens in het midden.....
In het toch wel angstaanjagende verhaal staan tegenstellingen waarvan ik op dat moment dacht ‘huh dat klopt niet’ maar door verder te lezen, valt bij elke tegenstelling ergens in het verhaal het kwartje en klopt alles wel.

Daarnaast gingen natuurlijk mijn gedachten en mijn gevoel over het verhaal met me aan de loop. En kwamen er allemaal vragen boven borrelen. Was de hoofdpersonage Allie depressief? Vecht ze tegen de monsters die ‘s nachts haar demonen zijn? Wat is de reden hier dan van? En kan de Hond haar redden?

De auteur heeft voor mij een actueel onderwerp in haar verhaal verweven dat naar mijn idee echt gebeurd zou kunnen zijn. En dat raakt me dan ook omdat het een beladen onderwerp is en veel schade aan kan richten. Ik raad Hell City zeker aan om te lezen en vind het niet per se een Young adult boek.

‘Geen nut om in het verleden rond te dwalen wanneer er een nieuwe toekomst voor je klaarstaat.’

Door bovenstaande quote, (dat ik absoluut een tegelwaardige vind) zet men, althans dat denk en hoop ik, aan het denken en sommige zullen zich ervan bewust worden dat het inderdaad geen nut heeft om in het verleden te blijven ronddwalen......

Joanne Carlton krijgt van mij voor Hell City 5 kraaien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten