vrijdag 1 mei 2020

Op het verkeerde moment van Heleen Smit


Titel: Op het verkeerde moment
Auteur: Heleen Smit
Uitgeverij: De Crime compagnie
Publicatiedatum: februari 2020
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 4

Cover
Een mysterieuze en spannende cover! Niet alleen door de afbeelding maar zeker ook door de titel en de daaronder opgenomen tekst. Het zet me gelijk tot nadenken, want zou ik stoppen? Ik weet het niet.....Wat ik wel weet is dat ik het boek zeker op zou pakken om de achterflap te lezen!

Achterflap
Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?
Sophie Hofman doet het wel. Ze stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen en zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die van een toevallig slachtoffer.

Mijn mening
Poeh wat een spannend verhaal en wat een debuut! Heleen Smit heeft me aangenaam verrast. Ze heeft me onder andere met haar meeslepende en boeiende schrijfstijl veel leesplezier bezorgd. Ik had dit boek graag achter elkaar uitgelezen maar door mijn werk en andere verplichtingen, lukte dat me niet. Maar wat had ik dit graag gedaan. Elk vrij moment dat ik had zat in dan ook met mijn neus in dit digitale boek.

Het personage van Sophie vind ik beschreven als een krachtige vrouw met lef en doorzettingsvermogen, ondanks dat ze meerdere heftige en angstige momenten meemaakt. Het personage van de ontvoerder Vince, waar ik door de tekst op de cover onbewust toch al wel een beeld had gevormd, bleek totaal onjuist te zijn. En dan Leo, zijn karakter is zo omgeschreven dat deze wel wat sympathieke maar het meest onbehagelijke en geïrriteerde gevoelens bij mij oproept. Pfft wat een man! Ook de karakterbeschrijvingen van overige personages zijn goed.

Er waren een paar gebeurtenissen waarbij mijn gevoel het juist had en ik hardop zei van ‘zie je wel’. Maar er waren ook zeker onverwachte situaties die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Ik hou ervan. Want wanneer je alles bij voorbaat al in kunt vullen en het daardoor het verhaal te voorspelbaar is dan wordt het al wel snel erg saai:-)
De auteur heeft aan het eind van har debuutthriller ‘Op het verkeerde moment’ deze een wending meegegeven die ik niet aan heb zien komen! Ik geef dit boek dan ook 4 dikke kraaien!


Spanning: 4
Psychologische ontwikkeling personages: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Plot: 4
Originaliteit: 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten