dinsdag 28 april 2020

Verwachte boeken voor de maand mei, deel 3

12 mei


Een dubbele moord. Een geheime militaire basis. Een FBI-agent met een exceptioneel geheugen.

Amos Decker en zijn FBI-collega Alex Jamison worden naar het plaatsje London in North-Dakota gestuurd. Daar komen ze er al spoedig achter dat het door gas- en oliewinning snel groeiende stadje een broeinest is van problemen. De enorme voorraad schaliegas in de bodem trekt een diverse groep nieuwkomers aan die stuk voor stuk van plan zijn zo snel mogelijk rijk te worden. Deze plotselinge groei levert een hoop trammelant op, van vechtpartijen en drugs tot prostitutie en… moord.

Decker en Jamison zijn ingevlogen om de dood te onderzoeken van Irene Cramer. Op haar lichaam is een autopsie uitgevoerd en vervolgens is het stoffelijk overschot in de wildernis gedumpt. Het is het begin van een zaak die van eigenaardigheden aan elkaar hangt. Wanneer de twee onderzoek doen naar het slachtoffer, blijkt dat zij 's nachts als prostituee werkte en overdag als lerares op de school van een religieuze sekte. En die sekte is gehuisvest op een terrein dat nog niet zo lang geleden het eigendom was van een ultrageheime faciliteit van de luchtmacht.


Iedereen in London – van de keiharde zakenman tot de louche ambtenaar en de religieuze buitenstaander – lijkt een geheim te hebben. Wanneer er een nieuwe moord wordt gepleegd, moet Decker al zijn kwaliteiten als detective inzetten en terugvallen op zijn exceptionele geheugen om de zaak tot een goed einde te brengen. Daarbij krijgt hij hulp uit onverwachte hoek…


15 mei

Turijn. Niet het elegante, rijke Turijn maar de groezelige periferie, de wijk Barriera di Milano, ooit de thuishaven van fabrieksarbeiders, nu een smeltkroes van culturen, immigranten uit alle windstreken.
Privédetective Contrera is een sympathieke veertigjarige bluffer die achter een masker van ironie de littekens verbergt van een leven dat hij stelselmatig heeft vergooid. Zijn leven is een optelsom van mislukkingen: hij is ontslagen bij de politie wegens corruptie en handel in drugs, heeft een ex-vrouw die hem haat, een puberdochter die hem veracht en hij woont noodgedwongen in bij zijn zus en haar gezin. Hij houdt kantoor in een hoekje van een wasserette, naast een koelkast met Corona's, en verdient een schamel inkomen met het schaduwen van overspelige echtgenoten.
Als Mohamed, de Marokkaanse eigenaar van de wasserette, zijn hulp inroept voor de zoon van een vriend, die om onbekende redenen grote schulden heeft gemaakt bij een beruchte Albanese woekeraar, kan Contrera niet weigeren.
Zodra het eerste lijk zich aandient weet Contrera dat hij verwikkeld is geraakt in een gevaarlijk web van intriges. Tegengewerkt door Albanese criminelen, de maffia én de politie, slaagt Contrera erin om met vallen en opstaan het raadsel op te lossen, af te rekenen met spoken uit zijn eigen verleden en, en passant, ook nog verliefd te worden.




15 mei


Mark Van Lancker was een van de paracommando's die in 1994 in Rwanda werd neergeschoten. Mark werd voor dood achtergelaten, maar het moment dat hij zijn eigen leven weer in handen neemt, valt samen met de genocide in Rwanda. Mark is getuige hoe iedereen rond hem moordt en rooft maar dat hem dat totaal niets doet. Hij keert terug naar België, naar Mechelen.
Jaren later krijgt hij te horen dat hij niet meer dan drie maanden te leven heeft. Mark reageert eerst gelaten, maar wil nog één krachttoer verwezenlijken. Hij beseft dat zijn enige talent ligt in meedogenloze moord. Hij wil, uit eerzucht, de eerste seriemoordenaar van Mechelen worden en een intellectueel spelletje opzetten met de Mechelse recherche.
Maar daarmee komt hij in het vaarwater van Arturo Dias …
Raymond is een thrillerschrijver die naam maakt door originele plots te combineren met creatief taalgebruik. Hij is scherpzinnig, sociaal geëngageerd en bezit een goede timing voor humor.

Zijn actieheld Arturo Dias is een figuur die je zelden terugvindt in de wereld van de Nederlandstalige thriller: meevoelend maar doortastend, bevlogen maar realistisch. Dias is een man met een gekneusd verleden waardoor hij allergisch is voor onrecht. Dat brengt hem waar hij altijd graag wil zijn: te midden van de problemen. Arturo aarzelt nooit om zijn mening kracht bij te zetten.


18 mei


Helaas geen flaptekst bekend












19 mei


Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.


In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.








20 mei

"Rooksluier' van Terri Blackstock is een spannende roman vol onverwachte twists. Wat als jouw vader wordt beschuldigd van de moord op de vader van je ex?



Veertien jaar geleden waren tieners Nate en Brenna verliefd op elkaar. Maar hun prille romance ontaardde in een ruzie tussen hun vaders. Een paar uur later werd Brenna's vader dood gevonden en kreeg Nates vader de schuld. Nu komt hij vrij en keert Nate terug naar zijn geboorteplaats. Nieuwe informatie over die fatale nacht brengt Nate en Brenna weer op elkaars pad. Vertrouwen ze elkaar genoeg om samen antwoorden te vinden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten