woensdag 29 april 2020

Verwachte boeken voor mei, deel 4

26 mei

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd, wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.
In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.
Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?

"Het perfecte boek voor bij het zwembad… voor overal, eigenlijk. Deze thriller is verslavend, ontroerend en ik kan hem niet genoeg aanbevelen!' – Sophie Hannah








19 mei

Marineofficier. Analist voor de CIA. President. Jack Ryan heeft zijn hele leven gewijd aan het veilig houden van de Verenigde Staten van Amerika. Maar wat als hij dit keer faalt?

Vrijheid, eindelijk vrijheid in Iran. Dat is waar de honderdduizenden mensen die de straten op zijn gegaan op uit zijn, en in de media wordt al gesproken over de "Perzische lente'. Westerse leiders slaan elkaar al op de schouders en in de Verenigde Staten roepen kabinetsleden en senatoren om het hardst dat de rebellen moeten worden gesteund. Maar president Jack Ryan heeft zo zijn twijfels.

Ryan heeft zijn handen vol aan enkele grote crises in eigen land. Een dodelijk griepvirus verspreidt zich razendsnel en eist steeds meer slachtoffers onder de Amerikaanse bevolking, terwijl overstromingen in het zuidoosten van het land voor totale chaos zorgen. Maar het grootste gevaar schuilt hem in twee Russsische kernraketten die zijn gestolen. Het team van de Campus komt de raketten op het spoor als Jack Junior in Afghanistan contact weet te leggen met een gevluchte Russische inlichtingenofficier, maar kort daarna wordt Jack ontvoerd. John Clark en de rest van het Campus-team zetten de achtervolging in.


26 mei

Desperate housewives meets Killing Eve

Het begint als een spel op een avond bij de leesclub. Nooit heb ik ooit... iets heel ergs gedaan. Maar Amy heeft wél iets heel ergs gedaan. En Roux, de charmante nieuwkomer in de wijk waar Amy woont, weet precies wat dat is.
Roux belooft dat ze haar met rust zal laten als Amy volgens haar regels speelt. Maar Amy is niet bereid om alles te verliezen. Ze zal terugvechten, en in dit razend spannende kat-en-muisspel kan maar één iemand winnen.








20 mei

Wanneer cineast Frederik De Ridder een lovende film wil maken over het leven van de Vlaamse schrijver Henri Darren, laat een onbekende saboteur de opnamen in het honderd lopen.
Nog geen week later worden enkele machoparlementsleden op een plechtige receptie schaamteloos in hun hemd gezet. Beide acties worden opgeëist door een kleine groep rabiate feministen: de Exenkring. Het is duidelijk: de
beruchte #MeToo-woede is van de Verenigde Staten naar Vlaanderen overgewaaid.
Thomas Breens maakt de wraakoefeningen van de Exenkring slechts vanaf een afstand mee, maar dan valt tijdens een televisiedebat een eerste dode. Wanneer enkele militante mannen in de tegenaanval gaan en zijn vriendin Kristien bij hun schermutselingen betrokken wordt, kan Thomas niet langer aan de kant blijven staan...
De Exenkring, het elfde deel van de serie rond de voormalige televisiemaker Thomas Breens, speelt zich af in het pittoreske stadje Veere, in de Kempense bossen en in het Zuid-Franse kuuroord Joséphine-les-Bains. Nog meer dan in de vorige verhalen komt Thomas in dit boek in aanraking met verbluffende intriges en machten die sterker zijn dan hemzelf. En met jeugdzonden die blijkbaar niemand hem ooit heeft vergeven.


22 mei

Nick en Emerald besluiten om hun dagelijkse beslommeringen achter zich te laten en een uitdagende fietstocht door Frankrijk te ondernemen. Maar wat begint als een idyllische roadtrip van twee goede vrienden richting de mistige toppen van de Pyreneeën, verandert stilaan in een afdaling naar een duister verleden.

Gaandeweg wordt de trip grimmiger, vooral wanneer een van de twee in een dronken bui een gruwelijk geheim deelt...












29 mei

Mungo St John groeit op in weelde op de tabaksplantage van zijn familie, opgebouwd door zijn succesvolle grootvader. Maar Mungo's vader is een slappeling en wordt verraden door de advocaat van de familie, Chester Marion. Door dit verraad verliest Mungo niet alleen zijn beide ouders, maar ook zijn erfenis.
Mungo zal zijn eigen fortuin moeten opbouwen en besluit zijn geluk te beproeven op zee. Hij wordt een geduchte slavenhandelaar en bemachtigt een eigen schip. Op een slavenveiling in New Orleans wordt hij geconfronteerd met nieuws over Chester Marion dat hem woest maakt. Mungo kan nog maar aan één ding denken: wraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten