vrijdag 24 april 2020

Verwachte boeken voor de maand mei, deel 1

Daar zijn ze weer hoor: de nieuwe boeken die in de maand mei gaan uitkomen. Dik 20 boeken weer, maar hou je vast: in juni komen er nog veel mee uit! Traditiegetrouw brengen vele uitgeverijen dan hun thrillers uit, want spannende boeken worden juist in de vakantie extra veel gelezen. Dat betekent gelukkig dat er in juli nog nauwelijks iets gaat uitkomen. Here we goooooo...

1 mei
Dodelijk dichtbij, het eerste deel in een serie van Jonas Moström, volgt psychiater Nathalie Svensson in de zoektocht naar de moordenaar van haar vriend. Was zij het eigenlijke doelwit?

In Dodelijk dichtbij, het eerste deel in een serie van Jonas Moström, ondersteunt psychiater Nathalie Svensson de politie van Stockholm bij bijzonder zware misdrijven. Wanneer op een nacht haar minnaar, de beroemde acteur Rickard Ekengård, op straat wordt doodgeschoten kan ze echter alleen maar machteloos toekijken: hij bloedt dood in haar armen. Nathalie waant zich meteen weer in de nachtmerrie die haar jaren in zijn greep heeft gehad; tien jaar geleden werd haar toenmalige vriend namelijk vermoord. Ze besluit op eigen houtje op onderzoek te gaan en dat stuit iemand tegen de borst: Nathalie krijgt dreigbrieven en denkt dat ze wordt achtervolgd. Is er een verband tussen de twee moorden? Of was zij het eigenlijke doelwit?




6 mei

Een kort moment van onoplettendheid verandert het leven van Sanne en David Soesterberg voorgoed. Hun anderhalf jaar oude dochter Marit verdwijnt tijdens een dagje strand en blijft spoorloos. Vijf jaar later zitten beiden emotioneel uitgeput aan de rand van de afgrond en besluiten ze hun laatste troef in te zetten: ze werken mee aan een tv-uitzending van misdaadjournalist Eric de Winter. Er komen honderden nieuwe tips binnen, waarvan enkelen leiden naar een klooster in Wallonië. De zoektocht brengt ze uiteindelijk naar het dorpje Vielsalm in Franstalig België. Alles wijst erop dat de zevenjarige geadopteerde dochter van het gezin Phillipart eigenlijk Marit Soesterberg is. Dat is het begin van een enorm getouwtrek tussen Nederlandse en Belgische autoriteiten om de waarheid boven tafel te krijgen. Als het uiteindelijk allemaal te lang duurt is het Sanne Soesterberg die haar geduld verliest. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat de confrontatie aan met de familie Phillipart.



6 mei

Na een wortelkanaalbehandeling krijgt Inigo Dubbelman nachtmerries. Zijn leven lijkt te ontsporen, net op het moment dat hij de belangstelling van Fee Kastelijn heeft gewekt, zijn collega bij transportbedrijf Dubbelman Logistiek.
Wanneer Fee besluit Inigo van zijn saaiheid te verlossen, leert ze een interessantere man kennen dan ze had verwacht. Maar wat doet hij in de uren die hij naderhand vergeten is?
Al snel vragen ze zich allebei af: Wie is Inigo Dubbelman eigenlijk? De vraag gooit hun levens overhoop. Het antwoord is dodelijk.









7 mei

Liam Sandberg, zijn vrouw Evi en hun dochter Yana komen na een weekendje weg thuis in
Amsterdam. Op de salontafel ligt een onbekende afstandsbediening met daarop een gele post-it.
Op het papiertje staat PLAY geschreven. Als Liam de afstandsbediening gebruikt verschijnt
hun eigen woonkamer op de televisie, gefilmd van een hoog standpunt. Door het beeld loopt
Evi, in een badjas. Dan worden er zes afzonderlijke schermen zichtbaar. Op elk beeld is een
ander deel van hun huis te zien, en ook Liam en Yana zijn gefilmd. Rechtsboven staan een
datum en een tijd, en als Liam doorspoelt vliegen de dagen voorbij.


De volgende dag vindt de politie zeventien verborgen camera's in het huis van Liam Sandberg.
Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera's geplaatst? En waarom
wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen?


11 mei

Journaliste Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje (17) voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun vertrek verdwijnen twee jonge, blonde vrouwen spoor loos. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de ander worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord, verspreidt zich
als een lopend vuurtje over het eiland.
Wanneer Luna en Guusje met twee buurjongens naar een feest willen in een van de luxe resorts, vindt Linda dat geen probleem. Ze spreken af dat Lex hen "s avonds ophaalt. Stiekem verwisselen zij het saaie feest voor Karels Bar op de boulevard, waar het veel gezelliger is. Maar dan verdwijnt Guusje. Onmachtig over het corrupte politiecorps en zich
schuldig voelend tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit.
Lukt het haar de waarheid te achter halen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten