donderdag 23 april 2020

Buiten zijn boekje met W.A. Dehairs..

Welk boek heb je niet uitgelezen?

Teveel om op te noemen. Boeken zijn als bezweringen die uitgesproken worden. Soms raak je in de ban en lees je geboeid verder, soms niet. En dan stop ik ermee.

Welk boek geef je graag kado?

​Bij voorkeur boeken van onbekende schrijvers. Zo heb ik laatst aan iemand 'City of the dead' van Sara Gran cadeau gedaan; een ongelofelijk goed boek van een ongelooflijk goede schrijfster.

Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben?

Niet echt een bepaald boek, maar een serie. Ik ben een grote fan van de Schotse schrijver Ian Rankin. De manier waarop hij in zijn boeken laat zien hoe de stad waar een verhaal zich afspeelt nooit louter achtergrond is, maar een levend personage dat ademt, gromt en kreunt, vind ik geweldig. Wat Rankin doet met Edinburgh, probeer ik met Brussel te doen.

Welk boek lees je graag voor aan je kinderen vroeger of nu?

Ik heb 3 kinderen. De oudste twee lezen zelf, de jongste wil zijn verhaaltje voor het slapengaan. Dat is de laatste tijd vooral iets met draken of dino's. Papa kan ook die beesten ook erg goed na-apen. (Zo goed dat mama vaak tussenbeide moet komen om de gemoederen te bedaren. Waarna papa een standje krijgt.)

Welk boek las je vroeger stuk?

Alles van Anthony Horowitz.

Wat is jouw quilty pleasure op leesgebied?

Bestaat niet. Alles mag en kan gelezen worden. Je daarover schuldig te voelen is zo... protestants?

Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen?

​'The girl on the train'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten